Cvetković: Mere protiv krize u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Mere protiv krize u Srbiji

BEOGRAD - Premijer Mirko Cvetković objaviće danas paket mera za jačanje finansijskog sektora u Srbiji, javlja B92.

Te mere se odnose na olakšice koje bi trebalo da pomognu bankama i građanima da lakše prebrode svetsku finansijsku krizu.

Očekuje se da vlada prosledi parlamentu paket mera kojima bi se ukinula carina na uvoz automobila i porez na štednju u bankama. Bile bi smanjene i carine na uvoz mobilnih telefona.

Cvetković će obelodaniti te mere >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posle sastanka sa privrednicima, koji je posvećen jačanju konkurentnosti domaće privrede.

Predsednik Vlade Srbije je izjavio da bi inflacija do kraja godine trebalo da bude jednocifrena, navodeći da su velike šanse da ona bude "jedva nešto iznad osam odsto".

Premijer je na skupu u Privrednoj komori Srbije rekao da inflacija nije tako visoka kao što je to izgledalo u prvom delu godine i da je u prvih devet meseci bila 6,9 odsto.

Cvetković je kazao i da se očekuje da će realna stopa rasta bruto domaćeg proizvoda do kraja godine biti oko sedam odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.