Budžetski deficit duplo manji od planiranog

Izvor: RTS, 10.Feb.2013, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžetski deficit duplo manji od planiranog

Budžetski deficit u januaru je iznosio sedam milijardi dinara, što je duplo manje od planiranog za taj mesec. Najveći deo poreskih prihoda odnosi se na uplatu PDV-a u iznosu od 36,4 milijardi dinara.

Deficit republičkog budžeta u januaru iznosio je sedam milijardi dinara, što je duplo manje od planiranog za taj mesec, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede Srbije.

Prema podacima Ministarsva finansija budžetski deficit je u januaru bio za 3,4 milijarde >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dinara manji u odnosu na isti period prošle godine.

Zakonom o budžetu ukupan deficit za ovu godinu planiran je u iznosu od 121,9 milijardi dinara, što predstavlja 3,3 odsto bruto društvenog proizvoda, a to je dvostruko manje od deficita ostvarenog u prethodnoj godini.

U januaru su ostvareni prihodi od 66,4 milijardi dinara, a rashodi su iznosili 73,4 milijardi dinara. Najveći deo poreskih prihoda odnosi se na uplatu PDV u iznosu od 36,4 milijardi dinara. Posle PDV-a, najveći prihodi zabeleženi su po osnovu uplaćenih akciza u iznosu od 16,4 milijardi dinara.

Svi ostali oblici poreskih prihoda, kao i neporeski prihodi, naplaćeni su u skladu sa očekivanjima za januar. Rashodi budžeta u januaru bili su u skladu sa uobičajenom dinamikom.

Najveće stavke predstavljaju isplata plata zaposlenima i transferi organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja (PIO fond, RZZO, Nacionalna slžzba za zapošljavanje), a najveći deo se odnosi na penzije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deficit duplo manji od planiranog

Izvor: RTS, 10.Feb.2013

Budžetski deficit u januaru je iznosio sedam milijardi dinara, što je duplo manje od planiranog za taj mesec. Najveći deo poreskih prihoda odnosi se na uplatu PDV-a u iznosu od 36,4 milijardi dinara. ..Deficit republičkog budžeta u januaru iznosio je sedam milijardi dinara, što je duplo manje...

Nastavak na RTS...

Budžetski deficit duplo niži od planiranog

Izvor: Danas, 10.Feb.2013

Deficit republičkog budžeta u januaru iznosio je sedam milijardi dinara, što je duplo manje od planiranog za ovaj mesec, i za 3,4 milijardi dinara manji u odnosu na januar prošle godine, saopštilo je juče Ministarstvo finansija i privrede.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.