Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2018, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Srbija prvi put ukorak sa svetom

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Davosu da sa digitalizacijom "po prvi put" idemo u korak s Evropom i članicama Evropske unije.

"(Nemačka kancelarka) Angela Merkel je posvetila 80 odsto svog govora značaju digitalizacije za Nemačku i za Evropu. Nama je zadovoljstvo da čujemo planove i da potvrdimo da su naši prioriteti prioriteti i za Nemačku i Evropu", rekla je Brnabić.

Premijerka je izjavila da je u govoru premijera Italije Paola Đentilonija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prepoznat značaj Srbije u konstruktivnom rešavanju migrantske krize.

Prema njenim rečima, srpska delegacija u Davosu ima mnogo političkih i privrednih sastanaka, a da će predsednik Aleksandar Vučić sutra imati više političkih sastanaka dok će ona razgovarati s privrednicima i kompanijama "koje su već investirale ili žele da investiraju u Srbiju".

Brnabić je rekla da je to veoma važno jer je i Vučić, dok je bio premijer, u Davosu razgovarao s privrednicima koji su nešto kasnije investirali u Srbiju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.