Brnabić: U Davosu jasno da Srbija ide u korak sa Evropom

Izvor: RTS, 24.Jan.2018, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: U Davosu jasno da Srbija ide u korak sa Evropom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je, na osnovu izlaganja visokih zvanica na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, da Srbija prvi put ide "u korak" sa Evropom i najnaprednijim zemljama EU, kad je reč o prioritetima.
Ana Brnabić je ukazala da je nemačka kancelarka Angela Merkel najveći deo svog obraćanja posvetila značaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << digitalizacije, kako za Nemačku, tako i Evropu.

"Bilo je zadovoljstvo da čujemo njihove planove i tako potvrdimo da je ono što su prioriteti Srbije u stvari i prioriteti Nemačke i cele Evrope. Srbija prvi put ide u korak sa Evropom i najnaprednijim zemljama EU", objasnila je novinarima.
Rekla je da joj je posebno bilo zadovoljstvo da čuje pohvale na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ukazujući da je italijanski premijer Paolo Đentiloni rekao da mu je drago da među učesnicima vidi i svog prijatelja Vučića, te posebno naglasio značaj Srbije u konstruktivnom rešavanju migrantske krize.
"Odlično je videti da su u prvim obraćanjima prepoznali značaj Srbije u konstruktivnom rešavanju migrantske krize, kao i da smo u obraćanju Merkelove videli da smo na pravom putu sa digitalizacijom. To je nova paradigma ekonomskog razvoja", istakla je Brnabićeva.
Mnogo sastanaka srpske delegacije
Predsednica Vlade je navela da srpska delegacija ima mnogo bilateralnih političkih i privrednih sastanaka.
Prenela je da je zajedno sa predsednikom Vučićem u Kongresnoj dvorani saslušala govore nemačke kancelarke Merkel, italijanskog premijera Đentilonija, kao i francuskog predsednika Emanuela Makrona.
Najavila je da će imati zajednički sastanak sa Martinom Larkenom sa Svetskog ekonomskog foruma, a da će sutra predsednik imati više političkih sastanaka, a ona sa privrednicima i kompanijama koje su investirale ili žele da ulažu u Srbiju.
"To je za mene posebno važno jer je i predsednik, kao moj prethodnik, upravo u Davosu razgovarao sa nekim investitorima koji su dve ili tri godine kasnije došli da ulažu u Srbiju, kao što je 'Kromberg–Šubert'", rekla je Brnabićeva.
Prema njenim rečima, to je velika šansa da se Srbija predstavi, da dođu investitori i da, nakon Davosa, preko ostvarenih kontakata, dovedemo ulagače u Srbiju.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić u Davosu: Ono što su prioriteti Srbije istovremeno su prioriteti Nemačke i cele Evrope!

Izvor: BKTV News, 24.Jan.2018

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas, na osnovu izlaganja visokih zvanica na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, da Srbija prvi put ide "u korak" sa Evropom i najnaprednijim zemljama EU, kad je reč o prioritetima. ..Ukazala je da je nemačka kancelarka Angela Merkel najveći deo...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.