Brazil spreman da uloži 300 miliona evra u Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2012, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazil spreman da uloži 300 miliona evra u Srbiju

BEOGRAD -

Brazil je spreman da u Srbiju uloži 300 miliona evra iz svoje razvojne banke i to u infrastrukturne projekte, objavljeno je danas na sastanku privredne delegacije te zemlje sa ministrom za infrastrukturu i energetiku Milutinom Mrkonjićem, održanom u Beogradu.

Brazilci su pre svega zainteresovani za Koridor 11, završetak beogradskog železničkog čvora, kao i izgradnju tunela i podzemnih objekata.

Na sastanku kod ministra Mrkonjića učestvovali su, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << između ostalih, ambasador Brazila u Beogradu Aleksander Ador Neto i Remo Bruneli Filho, predsednik kompanije "Zagora" za Evropu, treće najveće brazilske građevinske korporacije sa godišnjim prometom od 10 milijardi evra.

Predstavnici "Zagore" su izrazili interes za saradnju sa Srbijom, konkretno za izgradnju puteva, mostova, rekonstrukciju železničkih pruga, aerodroma, metroa, železničkih stanica, hidro i termo centrala, kao i projekte resornog ministarstva.

Brazilski ambasador izrazio je u izjavi Tanjugu zadovoljstvo što je jedna od najvećih građevinskih brazilskih kompanija, koja posluje u više od 30 zemalja sveta, zainteresovana za ulaganja u Srbiju.

Ador Neto je ukazao da je predsednik "Zagore" došao u posetu Beogradu kako bi dobio ideje za projekte za unapređenje infrastrukture i transporta za koje je Srbija zainteresovana.

On je istakao da je nastojanje i da se Nacionalna razvojna banka Brazila uključi u realizaciju infrastrukturnih projekata u Srbiji, dodajući da dve zemlje imaju prijateljske odnose i mnogo sličnosti.

Ador Neto je zaključio da je sada vreme za unapređenje svih vidova saradnje Srbije i Brazila.

Brazilska privredna delegacija je tokom trodnevne posete imala sastanke sa predstavnicima Železnica Srbije, Puteva Srbije, Koridora Srbije, Direkcije za unutrašnje plovne puteve "Plovput" i drugima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.