Bošković:Uvođenje prelevmana za odbranu mlekarstva

Izvor: Blic, 21.Maj.2015, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošković:Uvođenje prelevmana za odbranu mlekarstva

Namera premijera i vlade je da po svaku cenu odbrani mlekarski sektor Srbije, što znači i uvođenje prelevmana na uvoz mleka, izjavila je danas ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković.

Ona ne očekuje kontramere iz Brisela, jer će, dodaje, kao i u slučaju uvodjenja prethodnih zaštitnih mera, sve biti u dogovoru sa Briselom.

 - Od njih smo imali do sada razumevanje... verujem da ćemo i za ove mere koje u narednom periodu moramo sprovesti, imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razumevanje -  rekla je Bogosavljević Bošković.

Ministarka je istakla da je Vlada Srbije prinuđena na takve mere jer je, dodala je, nasledila "katastrofalno ispregovaran" Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (ŠP).

 - Mi razmatramo sve opcije, u prethodnom periodu učinili smo puno toga da spasemo ovaj sektor i narednih dana i meseci ćemo raditi na tome -  naglasila je Bogosavljević Bošković.

Upitana za uvođenje prelevmana koje je premijer Srbije Aleksandra Vučić najavio, Bogosavljević Bošković je rekla da će radna grupa proceniti tu mogućnost.

 - Ako je premijer rekao da će biti uvedeni, biće uvedeni -  zaključila je Bogosavljević Bošković.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uskoro nove mere za spas mlekarstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2015, 13:41

Trenutna situacija u mlekarskom sektoru u Srbiji je takva da zahteva nove mere i vlada će vrlo brzo izaći sa konkretnim rešenjima za njegov spas, najavila je danas ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević - Bošković...Uvođenje prelevmana na uvoz mleka nije jedina mogućnost i stručnjaci...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.