BIP spreman da izadje iz restrukturiranja

Izvor: Beta, 18.Jun.2014, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIP spreman da izadje iz restrukturiranja

BEOGRAD, 18. juna 2014. (Beta) - Generalni direktor Beogradske industrije piva (BIP) Milivoje Draganić izrazio je u sredu očekivanje da će ta pivara ove godine izaći iz restrukturiranja, naglasivši da je BIP spreman da samostalno posluje na tržištu.

"Obaveze izmirujemo bez subvencija iz budžeta i fondova iz kojih se finansiraju druga preduzeća u restruktiriranju, što nam daje za pravo da učinimo poslednji korak i izadjemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << iz restrukturiranja", kazao je on novinarima povodom obeležavanja 150 godina postojanja BIP, najveće pivare u domaćem vlasništvu u Srbiji.

BIP je, kako je dodao Draganić prošle godine zabeležio pozitivan poslovni rezultat, koji se očekuje i ove godine, ali je naglasio da čela ta industrijska grana beleži pad.

Draganić je kazao da je litvansko-švedski konzorcijum u privatizaciji, koja je poništena 2010. godine, naneo materijalnu i moralnu štetu pivari, a da je odnet i jedan deo opreme iz fabrika BIP u Krnjaci i Čačku.

"Još osećamo posledice katastrofalne privatizacije koja je dovela našu fabriku na rub propasti, ali ipak, uspeli smo da se konsolidujemo i obnovimo proizvodnju gde god smo mogli", istakao je direktor BIP.

Draganić je dodao da BIP trenutno proizvodi oko 250.000 hektolitara piva i da zauzima oko četiri odsto tržišta u Srbiji. BIP trenutno zapošljava 540 ljudi, od čega je 90 zaposlenih višak, naveo je Draganić i dodao da se svima redovno isplaćuju plate, uplaćuju doprinosi i da nema radnika sa nepovezanim radnim sažom.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.