BIP izlazi iz restrukturiranja

Izvor: B92, 18.Jun.2014, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIP izlazi iz restrukturiranja

Beograd -- Generalni direktor Beogradske industrije piva (BIP) Milivoje Draganić očekuje da će ta pivara ove godine izaći iz restrukturiranja.

Draganić je naglasio da je BIP spreman da samostalno posluje na tržištu.

"Obaveze izmirujemo bez subvencija iz budžeta i fondova iz kojih se finansiraju druga preduzeća u restruktiriranju, što nam daje za pravo da učinimo poslednji korak i izađemo iz restrukturiranja", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazao je on novinarima povodom obeležavanja 150 godina postojanja BIP, najveće pivare u domaćem vlasništvu u Srbiji.

BIP je, kako je dodao Draganić prošle godine zabeležio pozitivan poslovni rezultat, koji se očekuje i ove godine, ali je naglasio da čela ta industrijska grana beleži pad.

Draganić je kazao da je litvansko-švedski konzorcijum u privatizaciji, koja je poništena 2010. godine, naneo materijalnu i moralnu štetu pivari, a da je odnet i jedan deo opreme iz fabrika BIP u Krnjaci i Čačku.

"Još osećamo posledice katastrofalne privatizacije koja je dovela našu fabriku na rub propasti, ali ipak, uspeli smo da se konsolidujemo i obnovimo proizvodnju gde god smo mogli", istakao je direktor BIP.

Draganić je dodao da BIP trenutno proizvodi oko 250.000 hektolitara piva i da zauzima oko četiri odsto tržišta u Srbiji. Prema njegovim rečima, od ukupne proizvodnje, između dva i četiri odsto se izvozi, a najviše u zemlje bivše Jugoslavije.

BIP trenutno zapošljava 540 ljudi, od čega je 90 zaposlenih višak, naveo je Draganić i dodao da se svima redovno isplaćuju plate, uplaćuju doprinosi i da nema radnika sa nepovezanim radnim sažom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.