Avio-prevoznik prodaje dostau hrane Švajcarcima

Izvor: B92, 09.Dec.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avio-prevoznik prodaje dostau hrane Švajcarcima

Berlin -- Nemačka avio-kompanija Lufthanza saopštila je danas da prodaje švajcarskoj firmi Gejtgrup svoj evropski biznis u keteringu.

Prodaju se i dve podružnice LSG Grupe za ugostiteljstvo i usluge, a iznos kupoprodajnog ugovora nije otkriven.

Ugovor se odnosi na firme LSG Evropa koja se bavi keteringom, zatim na dobavljača pakovane hrane Everstejt, i na malprodajnog operatera Ringeltaub, navodi se u saopštenju Lufthanze.

Ove tri članice LSG Grupe imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 7.100 zaposlenih, a prošle godine su ostvarile prihod od oko 1,1 milijarde evra.

Lufthanza je dodala da prodaja neće imati veliki uticaj na njen profit ove ili naredne godine.

Generalni direktor nemačkog avio-prevoznika, Karsten Spor, rekao je da su "u Gejtgrupi našli novog vlasnika za evropsko poslovanje LSG-a, čija je osnovna delatnost ugostiteljstvo, što obezbeđuje ovom biznisu daleko bolje investicione izglede u budućnosti i dalje razvojne mogućnosti".

Lufthanza takođe pokreće partnerstvo sa Gejtgrupom, koje se odnosi na usluge keteringa te kompanije sa sedištem u Cirihu za linije Lufthanze iz njenih centara Frankfurt, Minhen i Cirih.

Lufthanza će zadržati manjinski udeo u novim zajedničkom preduzeću za usluge keteringa u Frankfurtu i Minhenu.

Kompanija je dodala da bi prodaja ostatka LSG Grupe trebalo da bude pokrenuta početkom naredne godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.