Alarm, upozorenje pred kolaps - nazidali 22 biliona $ duga

Izvor: B92, 13.Dec.2018, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alarm, upozorenje pred kolaps - nazidali 22 biliona $ duga

Novi podaci američkog Ministarstva finansija pokazuju da vlada sedi na 21,85 biliona dolara duga (američkih triliona).

Ako nastavi da raste ovim tempom, verovatno će novu godinu dočekati sa 22 biliona dolara duga.

Bruto nacionalni dug Amerike porastao je za 11,2 biliona dolara za manje od 11 godina, prema statističkim podacima.

Ukupan javni dug porastao je za 1,36 biliona dolara, ili 6,6 odsto, od početka godine, a za 1,9 biliona dolara od kada je američki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik Tramp stupio na dužnost. Sa američkim državnim dugom koji je najbrže rastao od 2012. godine, globalna finansijska elita počinje i da upozorava na mogućnost nove finansijske krize.

"Mislim da su se stvari poboljšale, ali onda vidim da postoje gigantske rupe u sistemu ... Alati koji su na raspolaganju za rešavanje novih problema nisu sjajni u SAD“, izjavila je bivša predsednica američkog FED Dženet Jelen.

Navela je da su kreditne pozajmice za zabrinutos, rekavši da regulatori mogu da rešavaju samo takve probleme u pojedinačnim bankama, a ne u celom finansijskom sistemu.

"Brinem da bismo mogli da imamo još jednu finansijsku krizu", rekla je Jelen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.