Akcije NIS-a od danas na Beogradskoj berzi

Izvor: S media, 29.Avg.2010, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcije NIS-a od danas na Beogradskoj berzi

Trgovanje akcijama Naftne industrije Srbije (NIS) počlo je danas na Beogradskoj berzi, po početnoj ceni od 505 dinara (oko 4,8 evra) za jednu akciju.

Poštanska štedionica će građanima, koji su dobili po pet akcija NIS-a, besplatno pružati brokerske usluge za prodaju tih hartija od vrednosti, a nalozi za prodaju davaće se na šalterima 1.300 pošta u Srbiji.

Građani za davanje naloga moraju da ponesu ličnu kartu i tom prilikom kažu koliko akcija žele da prodaju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i koja je minimalna cena ispod koje ne žele da prodaju akcije.

Svi nalozi koji u poštama budu prikupljeni do 9.30 sati biće izneti na berzu tog dana, a ostali nalozi prikupljeni do kraja radnog vremena na berzu se iznosi narednog dana.

Prvog dana trgovanja cena akcija NIS-a može da padne do 20 procenata, na 404 dinara ili da poraste do 300 odsto, na maksimalnih 2.020 dinara.

Prema pravilima berze, cena na kraju prvog dana trgovanja je početna cena narednog dana, a svakog narednog dana cena akcije može da padne do osam odsto ili se poveća maksimalno 10 procenata.

NIS će biti četvrta kompanija na prajm marketu Beogradske berze, na kojem su prvoklasne akcije koje ispunjavaju uslove za pravo berzansko trgovanje. Na toj listi su Energoprojeket holding (ENHL), Soja protein (SJPT) i Tigar (TIGR).

Kapital Naftne industrije Srbije podeljen je na 163 miliona akcija, nominalne vrednosti 500 dinara po komadu, a njima će se trgovati na prajm marketu Beogradske berze. Akcija NIS-a biće sedma na pravom berzanskom tržišu Beogradske berze.

Ruski Gaspromnjeft vlasnik je 51 odsto akcija NIS-a, odnosno 83.160.800 komada, dok je Republika Srbija u svom vlasništvu zadržala 29,9 odsto akcija.

Preostale akcije, 19,1 odsto su u rukama bivših i sadašnjih zaposlenih NIS-a, 4,8 miliona građana Srbije koji su besplatno dobili akcije, kao i nekolicine firmi i građana, koji su akcije sticali dok je kompanija bila zatvoreno akcionarsko društvo.

Agencije

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvog dana trgovanja nema gužvi

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2010

Prvog dana trgovanja akcijama Naftne industrije Srbije u poštama u Novom Sadu nema gužvi, javlja naš reporter.  

Nastavak na Radio 021...

Danas počinje trgovina akcijama NIS-a!

Izvor: Press, 29.Avg.2010

„Pošta Srbije" i Beogradska berza spremne su za današnji početak prodaje akcija Naftne industrije Srbije! Oko 4,8 miliona građana moći će već danas da ponudi svojih pet akcija NIS-a pojedinačne vrednosti najmanje 505 dinara. Potrebno je pokazati ličnu kartu na šalteru pošte, potpisati ugovor...

Nastavak na Press...

Počinje trgovina akcijama

Izvor: RTS, 30.Avg.2010, 08:47

Danas počinje berzansko trgovanje akcijama NIS-a. Po pet besplatnih akcija te kompanije dobilo je 4,8 miliona građana Srbije i većina prvi put učestvuje na berzi. U Pošti Srbije, Poštanskoj štedionici i na Begradskoj berzi poručuju da su spremni za taj posao...U već ustaljeno radno vreme 1.300...

Nastavak na RTS...

Počinje trgovina akcijama NIS

Izvor: Mondo, 30.Avg.2010

Trgovanje akcijama Naftne industrije Srbije počeće danas na Beogradskoj berzi, po početnoj ceni od 505 dinara (oko 4,8 evra) za jednu akciju.

Nastavak na Mondo...

Nema gužve ispred pošte

Izvor: B92, 30.Avg.2010

Beograd -- Prvi sati trgovanja akcijama NIS-a prolaze mirno. Ljudi gotovo i da nema. Svega njih stotinak je prošlo kroz poštu, tj. išli su da prodaju svoje akcije...Kroz poštu u Takovskoj ulici je prošlo malo građana koji žele da prodaju svoje akcije danas. To su, uglavnom, penzioneri. ..Kažu...

Nastavak na B92...

Počelo trgovanje NIS-ovim akcijama; Početna cena 505 dinara

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Avg.2010

BEOGRAD - Trgovanje akcijama Naftne industrije Srbije (NIS) na Beogradskoj berzi počeće danas, sa početnom cenom jedne akcije od 505 dinara po komadu. Poštanska štedionica će građanima Srbije, koji su dobili po pet akcija NIS-a, besplatno pružati brokerske usluge za prodaju tih hartija od vrednosti,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.