250 miliona evra za mala i srednja preduzeća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

250 miliona evra za mala i srednja preduzeća

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić najavio je danas da će u ponedeljak, 11. maja, biti potpisan sporazum o kreditu Evropske investicione banke (EIB) od 250 miliona evra za pomoć malim i srednjim preduzećima u Srbiji.

Učestvujući na debati o efektima integracije Srbije u EU, Đelić je podsetio da će Srbija u periodu od 2000. do 2011. godine dobiti oko tri milijarde evra bespovratne pomoći iz IPA fondova EU i naglasio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Unija "bez premca, najveći donator Srbije".

Đelić je podsetio da 80 odsto sredstava koja su uložena za Koridor 10 dolazi iz evropskih izvora, što od Evropske komisije, što od EIB, ali i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Potpredsednik Vlade je podsetio da ga je komesar za proširenje EU Oli Ren juče obavestio da je Evropska komisija odlučila da Srbiji dodeli bespovratnu budžetsku pomoć od oko 100 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbija očekuje ocenu pune saradnje sa Hagom"

Izvor: EMportal, 09.Maj.2009

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić izjavio je danas da očekuje da će se nakon predstojeće posete glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca Srbiji u njegovom izveštaju konačno naći "dve famozne reči - puna saradnja" Srbije sa sudom u Hagu.

Nastavak na EMportal...

Đelić i Ljoveras otvorili manifestaciju povodom Dana Evrope (VIDEO)

Izvor: EMportal, 09.Maj.2009

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić i šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Žozep Ljoveras danas su povodom Dana Evrope otvorili u Beogradu "Evropsku ulicu", istakavši značaj evropske integracije za Srbiju.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.