Otvoreni sajmovi ekologije i energetike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2011, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreni sajmovi ekologije i energetike

BEOGRAD -

Ministar za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje Oliver Dulić otvorio je danas osmi Međunarodni sajam zaštite životne sredine "Ekofer" i sedmi Međunarodni sajam energetike "Energetika 2011" i najavio da će do kraja mandata ove vlade u Srbiji biti otvoreno ukupno 10.000 radnih mesta u zelenoj i reciklažnoj industriji.

U narednom periodu u toj oblasti i oblasti obnovljivih izvora energije biće otvoreno nekoliko desetina hiljada novih radnih mesta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najavio je Dulić.

On je rekao da je do sada u oblasti zelene i reciklažzne industrije otvoreno 8.000 novih radnih mesta, da će biti otovoreno još dve, te da će tako ukupan broj radnih mesta u toj oblasti biti 10 000, navodeći da je uloženo u upravljanje otpadom više od jedne milijarde dinara.

Organizovano odnošenje opada

Ministar je istakao da je trenutno 72 odsto teritorije Srbije pokriveno organizovanim odnošenjem otpada a da će se do kraja godine otpad iznositi sa 75 odsto, podsetivši da je 2008. godine otpad odnošen sa 60 odsto teritorije Srbije.

On je naglasio da je dosta novca uloženo u saniranje crnih ekoloških tačaka kao što su u Pančevu i Boru, a investirano je u 17 reciklažnih centara, koji će omogućiti da oko 50 odsto komunalnog otpada bude iskorišćeno.

Dulić je rekao da se ovih dana očekuje usvajanje u parlamentu dva važna zakona - o komunalnim delatnostima i o javno-privatnom partnerstvu, koji će omogućiti investiranje privatnog kapitala u komunalni sektor.

Učešće 250 izlagača

Na ovom sajmu najavljeno je učešće oko 250 izlagača iz zemlje i inostranstva, a osim domaćih kompanija, kao što su Elektroprivreda Srbije (EPS), Naftna industrija Srbije, Srbijagas, Elektromreža Srbije, predstaviće se i izlagači iz Belgije, Češke, Austrije, Italije, Nemačke, Hrvatske, Bugarske, Islanda, Rumunije, Poljske, Bosne i Hercegovine...

Međunarodni sajmovi "Energetika" i "Ekologija" okupiće značajne domaće i inostrane kompanije i institucije koje se bave proizvodnjom i distribucijom različitih vidova energije, naftom, gasom, električnom energijom, obnovljivim izvorima energije, energetskom efikasnošću i zaštitom i očuvanjem životne sredine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dulić najavio još 2.000 radnih mesta

Izvor: Economy.rs, 12.Okt.2011

Ministar za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje Oliver Dulić otvorio je danas osmi Međunarodni sajam zaštite životne sredine "Ekofer" i sedmi Međunarodni sajam energetike "Energetika 2011" i najavio da će do kraja mandata ove vlade u Srbiji biti otvoreno ukupno 10.000 radnih mesta...

Nastavak na Economy.rs...

Dulić: Veliki potencijali u obnovljivim izvorima energije

Izvor: Studio B, 12.Okt.2011

Ministar za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje Oliver Dulić izjavio je da Srbija može da dobije 60 odsto energije iz obnovljivih izvora. .."Srbija sada raspolaže sa potencijalnom u obnovljivim izvorima energije koji je ekvivalent 2,4 miliona tona nafte, a godišnje uvozi četiri miliona...

Nastavak na Studio B...

OKO 250 IZLAGAČA NA SAJMOVIMA EKOLOGIJE I ENERGETIKE

Izvor: Kurir, 12.Okt.2011

BEOGRAD - Na Beogradskom sajmu otvoreni su međunarodni sajmovi zaštite životne sredine Eko fer i Energetika, na kojima će se predstaviti oko 250 domaćih i stranih izlagača...Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić je na otvarnju tih manifestacija kazao da je zahvaljujući...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.