Marić: U toku utvrđivanje štete, Aleksinac prioritet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2011, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: U toku utvrđivanje štete, Aleksinac prioritet

BEOGRAD -

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas da se u svim gradovima pogođenim nevremenom nastavlja utvrđivanje štete, a da je u ovom trenutku prioritet normalizacija snabdevanja električnom energijom u opštini Aleksinac.

"U ovom momentu se bavimo Aleksincem gde je zaista teška situacija sa snabdevanjem električnom energijom, jer svega jedna četvrtina te opštine ima struju", kazao je Marić Tanjugu.

"Pokušavamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na sve moguće načine da u kontaktima sa ljudima iz 'Elektroprivrede Srbije' (EPS) obezbedimo da se nekako protok električne energije ka Aleksincu poveća", naglasio je Marić.

On je rekao i da je sigurno da svi građani Aleksinca neće dobiti struju bar u naredna tri do četiri dana, a i to je " vrlo optimistična prognoza".

Marić je napomenuo i da će komisije na terenu i danas raditi, te će zahtevi u pogledu naknade nastale štete biti upućivani ka vladi.

Nevreme praćeno obilnim padavinama, jakim olujnim vetrom i gradom veličine oraha, pričinilo je u petka uveče veliku materijalnu štetu u nekoliko opština u Srbiji, a u opštini Arilje je proglašena vanredna situacija.

U opštini Arilje je usled obilnih padavina došlo do plavljenja podrumskih prostorija na objektima u gradu, nakon čega su pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice Arilje intervenisali i izvršili ispumpavanje vode na osam lokacija u gradu.

U Kruševcu, u Vašarištu, jako nevreme i grad, praćeni olujom srušili su šator, usled čega je povređeno devet osoba, a grad veličine kokošijeg jajeta padao je u petak na području Lučana, Ivanjice, Užica, Niša, Aleksinca, Čačka, Čajetine...

Tokom nevremena koje je u petak uveče zahvatilo delove Srbije ispaljeno je više od 500 protivgradnih raketa sa 222 protivgradne stanice, a neke i dva sata pre početka nevremena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Procena štete posle nevremena

Izvor: RTS, 26.Jun.2011

Nastavlja se utvrđivanje štete u svim gradovima pogođenim nevremenom, rekao načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić. Prioritet normalizacija snabdevanja električnom energijom u opštini Aleksinac, naveo Marić...Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio...

Nastavak na RTS...

Aleksinac bez struje i narednih dana

Izvor: Šumadija Press, 26.Jun.2011

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas da se u svim gradovima pogođenim nevremenom nastavlja utvrđivanje štete, a da je u ovom trenutku prioritet normalizacija snabdevanja električnom energijom u opštini Aleksinac.

Nastavak na Šumadija Press...

Šteta 30 miliona evra

Izvor: RTS, 26.Jun.2011

Materijalna šteta, pričinjena posle nevremena koje je pogodilo južnu i centralnu Srbiju, iznosi 30 miliona evra, rekao načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić. Prioritet normalizacija snabdevanja strujom u opštini Aleksinac, naveo Marić...Načelnik Sektora MUP-a za vanredne...

Nastavak na RTS...

Šteta od nevremena 30 miliona evra

Izvor: Večernje novosti, 26.Jun.2011

Gruba je procena da je snažno nevreme, koje je pogodilo centralni i južni deo Srbije, pričinilo štetu od oko 30 miliona evra, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predrag Marić

Nastavak na Večernje novosti...

ŠTETA OD NEVREMENA 40 MILIONA EVRA!

Izvor: Kurir, 27.Jun.2011, 10:13

BEOGRAD - Grad opusteo Srbiju! U svim gradovima pogođenim nevremenom juče je nastavljeno utvrđivanje štete, a prioritet je bila normalizacija snabdevanja električnom energijom u opštini Aleksinac, u kojoj je bez struje ostalo oko 55.000 ljudi...BEOGRAD - Grad opusteo Srbiju!..U svim gradovima pogođenim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.