Od sledeće godine poklon paketi za sve bebe u Beogradu

Izvor: Blic, 22.Okt.2010, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sledeće godine poklon paketi za sve bebe u Beogradu

U okviru akcije "Beogradski bebi kutak", od početka sledeće godine, svaka beba rođena na teritoriji Beograda dobiće poklon paket sa opremom za majku i bebu u vrednosti od 12.000 dinara, najavljeno je na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Grad će od početka naredne godine obezbediti svim đacima prvacima i poklon koji će sadržati školski pribor.

"U Beogradu je do danas rođeno 15.373 beba, a svaka beba koja se rodi u sledećoj godini dobiće taj poklon >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << paket kao dobrodošlicu od grada", rekao je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i pozvao sve kompanije koje su u mogućnosti da se priključe tom projektu.

Prema nejgovim rečima, obezbeđivanje poklon paketa koštaće oko milion evra. Đilas je istakao da će grad u toku naredne godine nastaviti da izdvaja sredstva za brigu o bebama, deci u vrtićima i đacima.

Oko 60.000 mališana ide u predškolske ustanove, a za 20.000 njih obezbeđene su subvencije za plaćanje vrtića, na šta sta se izdvaja oko 10 odsto ukupnog budžeta grada, dodao je on.

"Cilj nam je takođe da povećamo bezbednost dece u školama uz pomoć video nadzora, da uvedemo elektronski dnevnik u sve škole u Beogradu kao i da obezbedimo besplatne udžbenike za drugi i peti razred", poručio je Đilas.

Pomoćnik gradonačelnika Tatjana Pašić istakla je da će poklon paketi sadržati opremu za negu majke i deteta, pelene kao i edukativni materijal.

"Ovim poklonom pokušaćemo da smanjimo pritisak na budžet roditelja, a s obzirom da će biti raspisan tender za nabavku pamučnog materijala, očekujemo da akcija započne u februaru", istakla je ona.

Od sledeće školske godine grad će svim mališanima koji krenu u prvi razred obezbediti školski pribor, što će, uz knjige koje im daje država, predstavljati znatno finansijko rasterecenje za njihove roditelje, rekla je član Gradskog veća Jovana Mehandžić.

Ona je istakla da će se, uz pomoć video nadzora u školama, koji će biti povezan sa lokalnim policijskim stanicama, znatno poboljšati bezbednost dece, dok će elektronski dnevnici omogućiti roditeljima da imaju uvid u sve što njihovo dete radi u školi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.