Za tri godine završetak deonice Beograd-Požega

Izvor: Glas javnosti, 14.Jul.2010, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za tri godine završetak deonice Beograd-Požega

BEOGRAD - Ministarka za nacionalni investicioni plan Verica Kalanović izjavila je a se završetak realizacije izgradnje auotoputa od Beograda do Požege očekuje u naredne tri godine i da je sada poznata okvirna vrednost tog posla, koja iznosi između 700 i 800 miliona evra.

Najavljujući da će ove sedmice početi realizacija velikih i neophodnih infrastrukturnih projekata na pravi način, Kalanovićeva je podsetila da je juče potpisan niz sporazuma sa Turskom o finansiranju i realizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << deonica od Beograda do Požege.

 Kalanovićeva je za RTS istakla da su pripreme važne da bi projekti bili realizovani na pravi način i da u ovom trenutku nije poznata prava vrednost radova, jer nisu urađeni glavni projekti, ali da će tačna cifra biti poznata za nekoliko meseci, kada počne precizno pregovoranje.

Ministarstvo za NIP je nosilac projekta i obezbedilo je dodatni način finansiranja i reč je o sredstvima koja nisu iz budžeta, već iz projektnog zajma.

Njihovu namensku kontrolu kontrolisaće nocilac projekta, investitor, odnosno Ministarstvo za NIP angažovaće nadzor da bi posao bio urađen i kvalitetno i na vreme i po ugovoru, najavila je Kalanovićeva.

Predstavnici Vlade Srbije i turskih kompanija potpisali su memorandume o razumevanju o izgradnji tri deonice od Beograda do Požege, na autoputu Beograd - Južni Jadran, kao i Okvirni sporazum o rekonstrukciji državnog puta M8, od Novog Pazara do Aljinovića.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.