Izvor: Blic, 11.Apr.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugroženo zdravlje štrajkača Radio Gračanice

Honorarni saradnici Radio Gračanice i danas, peti dan za redom, štrajkuju glađu zahtevajući od države da reši njihov radno-socijalni status, a njihovo zdravstveno stanje je izuzetno pogoršano.



Dežurni lekar Hitne pomoći Doma zdravlja iz Gračanice Ivan Lukić izjavio je Tanjugu da je zdravstveno stanje štrajkača izuzetno pogoršano i da su zabeleženi slučajevi pada krvnog pritiska, nesvestice, malaksalosti i glavobolje.

"Svi su na infuzijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pritisak im je izuzetno nizak i kod svih je prisutna velika malaksalost. Iako se radi uglavnom o mlađim ljudima koji mogu dosta da izdrže već polako popuštaju obzirom da im je danas peti dan štrajka glađu", rekao je Lukić.

Glavni i odgovorni urednik Radio Gračanice Zoran Stanković izjavio je Tanjugu da štrajkači očekuju da im se u toku dana obrate nadležni iz Radiotelevizije Srbije.

"Očekujemo da u toku dana eventualno dobijemo neki odgovor da li ti radnici pripadaju RTS-u i da li bi RTS trebao da se pobrine za njih.

Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić se sinoć javno obratio i rekao da to ne spada u njegovu nadležnost i da je on samo hteo da posreduje a ne da reši njihov status", rekao je Stanković.

On je dodao da su honorarni radnici tog radija odlučni u nameri da štrajk glađu nastave sve do ispunjenja zahteva. Honorarni saradnici TV Most u Zvečanu njih 15, takođe su od juče u podne počeli štrajku glađu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavljen štrajk radnika TV Most

Izvor: B92, 11.Apr.2008

Zvečan -- Petnaest honorarnih saradnika televizije Most iz Zvečana nastavilo je danas štrajk glađu, zahtevajući da im se reši radni status... Honorarni saradnici odlučili su u četvrtak da stupe u štrajk glađu jer im se niko nije obratio od 17. marta, kada im je ministar za Kosovo i Metohiju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.