Temperature do kraja meseca iznad proseka

Izvor: Politika, 24.Sep.2012, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Temperature do kraja meseca iznad proseka

BEOGRAD – Temperature vazduha u poslednjoj sedmici septembra biće znatno iznad maksimalnog proseka za taj period odnosno između 28 i 32 stepena Celzijusovih, rekao je danas meteorolog Nedeljko Todorović.

On je naveo da su maksimalne prosečne temperature za kraj septembra oko 21 i 22 stepena.

„Ne treba da se čudimo, bilo je i viših temperatura u septembru ranijih godina, ali se ne sećamo. I prošle godine je bio topliji septembar od ovog, ali u prvom delu”, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je Todorović agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, na današnji dan najviša temperatura u Beogradu zabeležena je 1918. godine - 39 stepeni Celzijusovih.

Nedeljković je kazao da se od 30. septembra očekuje postepeni pad temperature, ali će i dalje biti toplije od proseka za taj period odnosno između 24 i 28 stepeni.

Od 5. do 8. oktobra se očekuje malo kiše, a posle uglavnom suvo i sunčano, dodao je on.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla je Beti da se broj intervencija te službe uvek povećava čim otopli, kao i da su najugroženiji srčani bolesnici i osobe sa hipertenzijom.

„I relativno zdrave osobe mogu osetiti vrtoglavicu i glavobolju zbog temperaturnih promena”, dodala je Macura.

Beta

objavljeno: 24.09.2012

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Temperature znatno iznad proseka za ovaj period

Izvor: Kurir, 24.Sep.2012

Na današnji dan najviša temperatura u Beogradu zabaležena je 1918. godine - 39 stepeni Celzijusovih..BEOGRAD - Temperature vazduha u poslednjoj sedmici septembra biće znatno iznad maksimalnog proseka za taj period odnosno između 28 i 32 stepena Celzijusovih, rekao je danas meteorolog Nedeljko Todorović...On...

Nastavak na Kurir...

Sbrija - temperature iznad proseka

Izvor: Vostok.rs, 24.Sep.2012

24.09.2012. -..Temperatura vazduha u poslednjoj sedmici septembra biće znatno iznad maksimalnog proseka za taj period odnosno između 28 i 32 stepena Celzijusovih, rekao je u ponedeljak meteorolog Nedeljko Todorović...On je naveo da su maksimalne prosečne temperature za kraj septembra oko 21 i 22...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.