Sunčani kraj septembra - uživaj još malo!

Izvor: NaDlanu.com, 24.Sep.2012, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sunčani kraj septembra - uživaj još malo!

Temperature vazduha u poslednjoj sedmici septembra biće znatno iznad maksimalnog proseka za taj period odnosno izmedju 28 i 32 stepena Celzijusovih.

Meteorolog Nedeljko Todorović je rekao da su maksimalne prosečne temperature za kraj septembra oko 21 i 22 stepena. Znači, izađite, šetajte, uživajte, još malo napunite baterije pre sivih jesenjih dana. Trebaće nam svima. "Ne treba da se čudimo, bilo je i viših temperatura u septembru ranijih godina, ali se ne sećamo. I prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << godine je bio topliji septembar od ovog, ali u prvom delu", rekao je Todorović, agenciji Beta.Prema njegovim rečima, na današnji dan najviša temperatura u Beogradu zabeležena je 1918. godine - 39 stepeni Celzijusovih.Nedeljković je kazao da se od 30. septembra očekuje postepeni pad temperature, ali će i dalje biti toplije od proseka za taj period odnosno izmedju 24 i 28 stepeni. Znači i oktobar treba iskoristiti.Od 5. do 8. oktobra se očekuje malo kiše, a posle uglavnom suvo i sunčano, dodao je on.Lice na sunce, i osmeh na lice. To je garderoba i oprema najvažnija.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.