Svetlana Vukajlović podnela ostavku

Izvor: Politika, 07.Sep.2010, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetlana Vukajlović podnela ostavku

Novi direktor Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje mogao bi da bude izabran do 1. oktobra

Svetlana Vukajlović, direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, potvrdila je za „Politiku” da je juče članove Upravnog odbora Zavoda obavestila da podnosi neopozivu ostavku na ovu funkciju.

Ova odluka je bila očekivana, jer je dosadašnja direktorka više puta izjavila da je stanje izazvano četvoromesečnim čekanjem na ponovni izbor ili na imenovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << novog direktora dovelo do neprimerenih uslova rada RZZO – direktorima filijala je istekao mandat, neke od važnih odluka za funkcionisanje zdravstvenog sistema bile su „na čekanju”... Ipak, Svetlana Vukajlović je insistirala da odluku o ostavci javno saopšti tek posle održane sednice Upravnog odbora.

Razloge za odluku o ostavci objasniće, kako je najavila, na današnjoj konferenciji za novinare.

Na jučerašnjoj sednici Upravnog odbora, kojoj je prisustvovalo 20 od 21 člana, kako saznajemo, prihvaćena je odluka o ostavci, preciznije o povlačenju dosadašnjeg predloga o kandidaturi Svetlane Vukajlović za direktora RZZO. Odlučeno je takođe da se raspiše novi javni konkurs, što je prva karika u zakonskoj proceduri za imenovanje novog direktora. Tako će konkurs za novog direktora RZZO biti raspisan već u petak i biće otvoren sedam dana. Ovim je praktično završeno četvoromesečno čekanje i licitiranje ko će voditi ustanovu od najvećeg materijalnog značaja u državnom zdravstvu. U Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje godišnje se „obrne” dva milijarde evra. Od tog novca se finansira rad više od 260 državnih zdravstvenih ustanova, a odatle plate dobija više od 100.000 zaposlenih u zdravstvu.

Novi direktor RZZO bi mogao da bude izabran do 1. oktobra, naravno, ukoliko se poštuju zakonom predviđeni rokovi. Zainteresovani kandidati imaju sedam dana da se jave na konkurs, Komisija RZZO treba da predstavi njihove biografije i planove Upravnom odboru i da, izabrane kandidate predloži Vladi Srbije.

Na naše pitanje da li će se možda ponovo kandidovati na mesto direktora Svetlana Vukajlović je kategorično odgovorila da je njena odluka definitivna.

– Ovo do sada predstavljalo je pat poziciju na kojoj sam mogla da ostanem još dve godine, ali to više nisam želela da odugovlačim. Idemo dalje. Sve odgovore na sva pitanja daću na konferenciji za novinare i molim vas za razumevanje – rekla je Svetlana Vukajlović.

Zanimljivo je da među članovima dosadašnjeg Upravnog odbora nije bilo lekara. U Upravnom odboru su predstavnici zaposlenih, sindikata, udruženja pacijenata, penzionera, zemljoradnika...

Svetlana Vukajlović je na mestu direktora RZZO provela šest godina, a mandat joj je istekao 12.maja ove godine.

O. Popović

objavljeno: 08.09.2010.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktorka RZZO Svetlana Vukajlović podnela ostavku

Izvor: SrbijaNet.rs, 08.Sep.2010, 00:24

Direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO) Svetlana Vukajlović izjavila je večeras da je na sednici Upravnog odbora zavoda obavestila članove tog odbora da podnosi neopozivu ostavku na tu funkciju. Vukajlović je Tanjugu kazala da je članove Upravnog odbora RZZOobavestila...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović ostavku obrazlaže zastojem u Vladi.

Izvor: TV Avala, 08.Sep.2010

Direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZ ZO) Svetlana Vukajlović izjavila je danas da nije pod političkim pritiskom odlučila da povuče predlog za njeno ponovno imenovanje na tu funkciju, koji je pre četiri meseca upućen Vladi Srbije.

Nastavak na TV Avala...

Demokratska stranka bira naslednika Svetlane Vukajlović

Izvor: Danas, 08.Sep.2010

Svetlana Vukajlović, direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, podnela je juče ostavku na to mesto. Kako je Danasu potvrđeno iz više izvora, to mesto prema koalicionoj podeli vlasti pripada DS, a takva raspodela pozicija napravljena je prilikom sastavljanja Vlade pre dve godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.