Štrajkači blokirali Dunav kod Novog Sada

Izvor: Blic, 11.Apr.2012, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkači blokirali Dunav kod Novog Sada

Nezadovoljni radnici preduzeća "Dunav agregati" blokirali su danas sa tri broda međunarodni plovni put rekom Dunav kod Novog Sada, a Lučka kapetanija je saopštila da je plovidba Dunavom do daljnjeg obustavljena.

Oni su blokirali Dunav na jedan kilometar nizvodno od ušća Kanala Dunav-Tisa-Dunav u tu reku, brodovima tog preduzeća "Petrovaradin", "Mišeluk" i "Podbara", a iz Lučke kapetanije su ih upozorili da će snositi posledice ove blokade u skladu sa zakonom, što podrazumeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podnošenje krivičnih prijava.

U poslepodnevnim časovima uzvodno i nizvodno već ima više pristiglih brodova koji ne mogu da prođu plovnim putem, te su se usidrili sa obe strane uprečenih brodova.

Radnici su kazali da su bili prinuđeni na blokadu, jer im se niko od predstavnika poslovodstva ili vlasti nije obratio od ponedeljka, kada su počeli štrajk, nezadovoljni jer im poslodavac duguje šest plata.

Oni su poručili da će blokada Dunava trajati dok im se ne ispune zahtjevi, odnosno dok im ne budu isplaćene zaostale zarade.

Predstavnik nezadovoljnih radnika "Agregata" Milivoje Šujdović rekao je da je razlog blokade šest neisplaćenih plata, te dodao da je zbog nebrige poslodavca i države 470 radnika "Agregata" i njihove porodice dovedeno na rub propasti.

Radnici su se izvinili svim lađarima i dodali da nisu imali drugog načina da skrenu pažnju na sebe.

"Dunav agregati" je preduzeće koje je nastalo privatizacijom nekadašnje velike firme "Heroj Pinki".

Prema nezvaničnim saznanjima, "Dunav grupi agregati" država i njene institucije, među kojima i Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, duguju velika sredstva, što bi mogao da bude i direktan povod današnje blokade na Dunavu.

Pomenuto preduzeće nalazi se u okviru "Dunav grupe", čiji je vlasnik Dušan Borovica, poznati biznismen iz Rume.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici "Dunav grupe agregati" brodovima blokirali Dunav

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2012

NOVI SAD -..Blokada Dunava nizvodno do ušća kanala DTD kod Novog Sada počela je nešto posle 12 sati. Na Dunavu su tri broda preduzeća "Dunav grupe agregati", nekadašnjeg giganta "Heroj Pinki"...Iz Lučke kapetanije rekli su za Radio-televiziju Vojvodine da su poslali obaveštenje da je saobraćaj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.