Izvor: B92, 25.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk u bolnici Laza Lazarević

Beograd -- Zaposleni u Institutu za neuropsihijatrijske bolesti "Laza Lazarević" počeli štrajk upozorenja zbog plata.

Štrajk je organizovan zbog toga što Vlada Srbije nije ispunila dogovor sa sindikatom Nezavisnost o povećanju plata nemedicinskih radnika i uvođenju psihijatrijskog dodataka. Predstavnik sindikata Nezavisnost u toj ustanovi Goran Mladenović kaže da je štrajk upozorenja počeo juče, a da je održan i jutros, od 9 do 10 časova. On je najavio da će 28. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << januara početi generalni štrajk.

Mladenović kaže da je u decembru koordinator Ministartsva zdravlja u ime Vlade u pisanoj formi dao sindikatu obaveštenje da će doći do povećanja plata i uvođenja psihijatrijskog dodatka.

Međutim, on kaže da u međuvremenu ništa tim povodom nije urađeno. "Čini mi se da je to bilo samo slatko predizborno obećanje", rekao

je Mladenović.

Prema njegovim rečima, plata spremačice u toj ustanovi je 11.000 dinara, a svi zaposleni su izloženi stalnim rizicima i lošim uslovima rada, zbog čega je neophodno uvesti psihijatrijski dodatak.

Zaposleni u "Lazi Lazareviću" proteklih godina više puta su štrajkovali, ukazujući na teške uslove rada i česte fizičke napade pacijenata i njihovih porodica na dežurne ekipe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.