Stipendiranje mladih srpskih naučnica

Izvor: S media, 31.Avg.2011, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stipendiranje mladih srpskih naučnica

Potpisivanjem protokola o saradnji između Ministarstva prosvete i nauke, Nacionalne komisije za saradnju sa Uneskom i kompanije "L''Oreal Balkan" danas je otvoren konkurs za stipendiranje mladih naučnica u Srbiji.

Konkurs će, naveli su organizatori međunarodnog programa "Za žene u nauci", trajati do 1. novembra, a ove godine će u Srbiji biti dodeljene tri stipendije - svaka u iznosu od po pet hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti.

Nacionalne stipendije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << su namenjene ženama-istraživačima u oblasti prirodnih nauka, koje imaju do 35 godina, nalaze se na doktorskim ili postdoktorskim studijama i imaju za cilj dalje naučno i profesionalno usavršavanje.

Luda ženska žurka

Doktora nauka imamo za izvoz

Japanke najdugovečnije žene

Odluku o dodeli stipendija će u decembru 2011. doneti stručni žiri sastavljen od eminentnih profesora fakulteta prirodnih nauka i predstavnika partnera na projektu, na čelu sa članom Srpske akademije nauka i umetnosti Vladisavom Stefanovićem.

"To je, ujedno, i vid podrške mladim, talentovanim i posvećenim ženama da unaprede svoj naučno istraživački rad i podsticaj da nastave da se bave naukom u Srbiji. Učešćem u ovom programu naučnicama je, takođe, omogućen pristup međunarodnoj naučnoj zajednici", precizirano je u saopštenju.

Program "Za žene u nauci" postoji u više od 50 zemalja širom sveta, u Srbiji je pokrenut prošle godine, a prve dobitnice stipendija bile su molekularni biolog Ljubica Harhaji Trajković i matematičar Dragana Cvetković Ilić.

Informacije o načinu prijavljivanja na konkurs, uključujući prijavni formular i opšta pravila konkursa, dostupne su na internet adresi www.zeneunauci.co.rs.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.