Stefanović oštro osudio vređanje službenice MUP-a

Izvor: RTS, 15.Mar.2016, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović oštro osudio vređanje službenice MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović najoštrije osudili ponašanje, seksističku izjavu i uvrede koje je predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Momčilo Vidojević uputio načelnici Odeljenja za medije i komunikacije MUP-a Biljani Popović Ivković na konferenciji za novinare.
Nebojša Stefanović ističe da kao ministar unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najoštrije osuđuje takav govor upućen jednoj ženi, koleginici iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

"To nije način da se vodi sindikalna borba. Ta borba se vodi za prava zaposlenih, a ne služi za omalovažavanje onih koji drugačije misle", istakao je Stefanović.
Ministar je rekao da je ovakvo Vidojevićevo ponašanje skandalozno za nekoga ko sebe želi da prikaže kao osobu koja radi u interesu građana.
"Umesto da pokaže da je policijski poziv profesija plementih, časnih i čestitih ljudi, on je pokazao apsolutni primitivizam i na najgrublji način uvredio ne samo svoju koleginicu, već i sve žene u Ministarstvu i u Republici Srbiji", dodao je Stefanović.
Ministar je naglasio da je nedopustivo da bilo koji čovek, a pogotovo neko ko nosi značku i hoće da predstavlja uniformu koja je simbol zaštite građana Srbije, na tako brutalan, vulgaran i neprimeren način vređa žene.
"Šta onda mogu da očekuju druge žene o kojim bi takav policajac trebao da se brine", upitao je ministar policije.
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je ukazala da je takvo ponašanje neprihvatljivo i pozvala institucije da reaguju, a osudama se pridružila i predsednica Odbora za odbranu i unutrasnje poslove Skupštine Srbije Marija Obradović.
"Nakon što smo nedavno u medijima slušali neprimerene izjave političara na račun žena iz javnog života Srbije, večeras smo svedoci nezaštićenosti, omalovažavanja, neprihvatljivog seksizma, neprofesionalnosti u instituciji kojoj bi žene žrtve u Srbiji prvo trebalo da se obrate - policiji", navela je Mihajlović reagujući na seksističku izjavu Vidojevića.
Mihajlović je pozvala institucije da reaguju i time pokažu ženama u Srbiji da nisu prepuštene same sebi, da je ovakvo ponašanje neprihvatljivo i da je bilo kakav oblik psihičkog ili fizičkog maltretiranja žena u Srbiji i vređanja model ponašanja na koji više ne pristajemo.
Mihajlović upozorava i da zatvaranje očiju pred ovakvim primerima daje legitimitet nasilnicima.
Marija Obradović, koja je i koordinatorka Ženske parlamentarne mreže NSRS rekla je da je šokirana vulgarnošću i primitivizmom predsednika NPSS.
"Vidojević je izrečenim, i to uz osmeh, uvredio ne samo Ivkovićevu, nego i sve žene, i poslao poruku javnosti da je dopustivo sekstistički vređati, omalovažavati i ponižavati ženu", navela je Obradović u saopštenju.
Obradović je, takođe, pozvala nadležne organe, a pre svega sindikat čiji je, kako je rekla, vođa ovaj bahati i nepristojan čovek, da pozovu na odgovornost i adekvatno sankcionišu nasilnika Vidojevića.
Koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici, Vesna Stanojević, takođe je osudila ponašanje i uvrede koje je Vidojević uputio načelnici Odeljenja za medije i komunikacije MUP-a Biljani Popović Ivković.
"To je jedan od ko zna koliko slučajeva da se prema ženi na visokoj funkciji neko obrati tako ili upućuje neumesne komentare. Neverovatno je odakle im hrabrosti za tako nešto i da li on misli da je time njoj dao kompliment. Nemam reči za takvo ponašanje i svi to moramo da osudimo", rekla je Stanojević.
Stanojević je rekla da zabrinjava i to što je Vidojević neko ko zastupa sindikalne interese, odnosno ima funkciju, a daje sebi za pravo da tako nešto prokomentariše javno.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VIDEO: Seksistički komentar sindikalnog predstavnika policajaca upućen predstavnici MUP-a

Izvor: Radio 021, 15.Mar.2016

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović osudili su ponašanje, seksističku izjavu i uvrede koje je predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Momčilo Vidojević uputio načelnici Odeljenja za medije MUP-a Biljani Popović Ivković...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.