Stefanović: Zatvoren kamp na Zlatiboru

Izvor: RTS, 17.Avg.2018, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Zatvoren kamp na Zlatiboru

Kamp na Zlatiboru više ne postoji, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i objasnio da je dao nalog za njegovo raspuštanje zbog moguće zloupotrebe dece i uznemirenja javnosti. Vučić: Deca u uniformama – to nije Srbija budućnosti.
"Dali smo nalog za raspuštanje kampa, pre svega jer smo zabrinuti zbog moguće zloupotrebe dece i uznemirenja javnosti", rekao je Nebojša Stefanović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Prioritet je bio da deca budu bezbedna i da se bezbedno vrate kućama, što je i učinjeno, dodao je ministar.
"U ovom trenutku u toku su završne faze rasklapanja tog kampa, tako da on više ne postoji", zaključio je Stefanović.
Vučić: To nije Srbija budućnosti
U međuvremenu je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da ono što se dešavalo na Zlatiboru i kamp u kojem su deca imala vojnu obuku nije Srbija budućnosti i poručio da takve stvari država Srbija neće tolerisati.
"Nama to kao zemlji nije potrebno i takve stvari država Srbija neće tolerisati", poručio je predsednik.
Kako je rekao, "ma kako to bilo nekome nepopularno da čuje" – to nije Srbija budućnosti i to nije Srbija kakvom želimo da se ponosimo.
Vučić je naveo da je reč o dobroj deci, koja treba da uče, rade, da sutra budu i dobri vojnici, "ali zna se kada je vreme za vojsku, za učenje, za školovanje, za neke druge stvari..."
Zamolio je roditelje da razumeju da uniforme nisu za decu. 
A o neodgovornim političarima, dodao je Vučić, može se zamisliti šta bi radili da su na vlasti oni koji su to organizovali. "Sačuvaj me bože takve države", rekao je Vučić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stefanović: Zatvoren kamp za decu na Zlatiboru - više ne postoji (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 17.Avg.2018

Kamp na Zlatiboru više ne postoji izjavio je u petak ministar unutrašnjih poslova NebojšaStefanović i objasnio da je dao nalog za njegovo raspuštanje zbog moguće zloupotrebe dece i uznemirenja javnosti Kamp na Zlatiboru više ne postoji izjavio je u petak ministar unutrašnjih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.