Srpski jezik za učenike Albance

Izvor: S media, 12.Jul.2010, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski jezik za učenike Albance

Učenici koji na Kosovu pohadjaju nastavu na albanskom jeziku mogli bi od šestog razreda osnovne škole kao alternativni predmet da uče srpski jezik i književnost, ako bude usvojen taj predlog, piše danas prištinski dnevnik Lajm.

Ministar obrazovanja, nauke i tehnologije Enver Hodžaj izjavio je da je predloženo da se pored engleskog, uče francuski ili nemački jezik, a nije isključio mogućnost da srpski bude jedan od alternativnih jezika koji će se učiti u školama >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na Kosovu.

Predlogom novog plana i programa takodje je predvidjeno da deca koja pohadjaju nastavu na srpskom, pored engleskog uče i albanski jezik, prenosi list.

Rukovodilac ekipe koja radi na planovima i programima nastave Armend Tahiljsuljaj rekao je da je planirano da učenici na Kosovu uče "još jedan strani jezik ili jezik suseda".

Ako bi ovaj predlog bio usvojen, onda bi učenje srpskog jezika počelo u šestom razredu osnovne škole, a nastavilo bi se u srednjoj školi, piše štampa.

Stručnjaci različito ocenjuju najavu uvodjenja srpskog, odnosno albanskog jezika za učenike osnovnih škola, a neki ističu da bi to bilo još veće opterečenje u inače obimnom planu i programu nastave.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

SRPSKI STRANI JEZIK NA KOSOVU!

Izvor: Kurir, 13.Jul.2010, 08:57

BEOGRAD - Albanski đaci će možda uskoro moći da uče srpski, ali od šestog razreda, i to kao strani jezik!..Prištinski ministar obrazovanja Enver Hodžaj predložio je da učenici koji na Kosovu nastavu pohađaju na albanskom jeziku mogu od šestog razreda osnovne škole kao alternativni predmet...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.