Srpske vazduhoplovne vlasti odlično rade

Izvor: S media, 12.Okt.2010, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske vazduhoplovne vlasti odlično rade

Evropska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA) ocenila je da srpske vazduhoplovne vlasti odlično obavljaju sertifikaciju pilotskih dozvola, saopštio je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, stručni tim EASA je nakon detaljne kontrole, od 4. do 9. oktobra, ocenio da Direktorat odlično primenjuje evropske standarde i u sertifikaciji centara za obuku pilota i njihovih lekarskih uverenja.

Prema preliminarnim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rezultatima eksperata iz Brisela, srpske vazduhoplovne vlasti su u okviru tih delatnosti medju najboljima u Evropi, odnosno medju najboljima u okviru EASA-e, koju čine vazduhoplovne vlasti zemalja članica Evropske unije.

Zvanični i detaljni izveštaj eksperata biće dostavljen Direktoratu do kraja novembra, dodaje se u saopštenju.

Stručnjaci za civilno vazduhoplovstvo iz EU proveravali su rad Direktorata i na terenu, kontrolišući dokumetaciju nekoliko centara za obuku pilota.

U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva do kraja oktobra biće obavljene još dve inspekcije EASA radi provere primene evropskih standarda u oblasti plovidbenosti, saobraćajne delatnosti i programa procene sigurnosti stranih vazduhoplova (SAFA).

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.