Srbiji potrebna pomoć u zbrinjavanju migranata

Izvor: RTS, 25.Sep.2016, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbiji potrebna pomoć u zbrinjavanju migranata"

Balkanska izbeglička ruta nije zatvorena, rekao je državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Nenad Ivanišević za RTS i ukazao da je Srbiji potrebna pomoć.
Ivanišević je za RTS rekao da je Srbija definitivno dobila najmanje novca za migrante i da je lepo bilo juče na samitu u Beču čuti pohvale Srbiji za pristup i humanost, ali je istakao da sve to košta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Kako je poručio, Srbija očekuje značajniju pomoć sistemu, da se pomogne direktno budžetu, vojsci, policiji, sistemu socijalne i zdravstvene zaštite.
Ivanišević kaže da je potreban značajniji pristup od strane donatora. Kaže da trenutni broj migranata u Srbiji nije takav da Srbije ne može njime da upravlja.
Dodaje i da Srbija zimu očekuje spremna ali očekuje i da razgovara sa partnerima mnogo ozbiljnije nego dosada.
"Hoćemo da ukažemo da je Srbiji potrebna pomoć da bi zadržala ovako human pristup", poručio je Ivanišević.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ivanišević: Srbiji potrebna ozbiljna pomoć kako bi zadržala human pristup prema migrantima

Izvor: Blic, 25.Sep.2016

- Srbija je definitivno dobila najmanje novca za migrante. Naravno lepo je bilo čuti sve pohvale u Beču o našem dobrom i humanom pristupu tim ljudima, ali sve to košta i mi očekujemo pomoć sistemu - rekao je danas državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.