Ružić o protestu taksista: Vlada spremna na razgovor

Izvor: RTS, 03.Okt.2019, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić o protestu taksista: Vlada spremna na razgovor

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da je Vlada Srbije otvorena za razgovor sa predstavnicima taksi udruženja kako bi se problem što pre rešio i kako građani Beograda ne bi trpeli zbog svakodnevnih blokada centralnih ulica.
Branko Ružić je istakao da je predsednica Vlade Ana Brnabić sasvim jasno rekla da je prioritet, u ovom slučaju, interes Beograđanki i Beograđana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da je Vlada uvek otvorena za dijalog.

"Takođe, ukazali smo i na, rekao bih, neargumentovane kritike u vezi sa zakonom koji reguliše registraciju udruženja, imajući u vidu da je prethodnih dana izvršena jedna teza koja ne stoji u zakonu", rekao je Ružić odgovarajući na pitanja novinara o najavi taksista da će radikalizovati protest.
Prema njegovim rečima, predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave učestvovali su u punom kapacitetu i dali doprinos u radu radne grupe za izmenu Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.
"Ukoliko budemo pozvani, davaćemo svoj doprinos i dalje. Ne vidim razlog za bilo čije teške reči. Radna grupa funkcioniše, zakon je donet, primenjuje se u onoj meri koja, očigledno, ne zadovoljava taksiste", rekao je Ružić.
Ružić je podsetio da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nije zaduženo za registrovanje udruženja, već da to od 2011. godine radi Agencija za privredne registre, dodajući da Ministarstvo samo u drugom stepenu može da vrši inspekcijski nadzor u delu upisa u Registar udruženja, ali ne u delu obavljanja delatnosti.
"Vlada poseduje mehanizme i alate, mislim da je to najvažnije. Samo malo strpljenja i malo vremena da se pročitaju zakoni, onda je vladavina prava zagaranovana, samo da ih ne tumači onaj koji to ne poznaje", naveo je Ružić.
Udruženja taksista u Beogradu danas protestuju četvrti dan, jer su, kako kažu, nezadovoljni radom komunalne milicije i nesprovođenjem Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.