Ružić: CarGo je registrovao APR, ne ministarstvo

Izvor: RTS, 02.Okt.2019, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: CarGo je registrovao APR, ne ministarstvo

Udruženje "CarGo" registrovala je Agencija za privredne registre (APR), a ne Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, jer to i nije posao ministarstva, rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.
Ružić je na taj način odgovorio na optužbe taksista koji blokiraju grad da je udruženje "CarGo" registrovano u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Ono što sam poslednje čuo jeste to da je dotično udruženje navodno registrovano u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, pa čak i kod mene lično. Ja ne vršim registraciju. Registraciju udruženja obavlja Agencija za privredne registre od 2011. godine", rekao je Ružić.
On je naglasio da država ima instrumente, mehanizme i Radnu grupu, koju vodi potpredsednica Vlade, da se dođe do održivog rešenja u ovom slučaju.
"Svi se borimo za vladavinu prava. Zakoni moraju da se poštuju, ali i da se čitaju", poručio je ministar Ružić.
Dodaje da u fokusu treba da budu Beograđani i da mora da se vodi računa o njima, a da je Ministarstvo koje vodi spremno da da podršku Radnoj grupi, koja je formirana pre šest meseci.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ružić: Svaki ministar ima rok trajanja

Izvor: B92, 02.Okt.2019

Svaka vlada i svaki ministar imaju rok trajanja, izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave i funkcioner SPS Branko Ružić...On je tako prokomentarisao medijske spekulacije o rekonstrukciji Vlade Srbije..."Mislim da je uloga svih nas da budemo deo tima i da uradimo najbolje što možemo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.