Izvor: B92, 24.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rektor: Štrajkuju studenti koji ne uče dovoljno

Novi Sad -- Rektor Novosadskog univerziteta Fuada Stanković osudila je u petak studente koji protestima pokušavaju da se izbore za smanjenje uslova za upis sledeće godine studija i odbacila mogućnost da njihovi zahtevi budu usvojeni. Ona je novosadskom Radiju 021 rekla da svaki fakultet koji studentima odobri dodatni ispitni rok krši Zakon o univerzitetu. "Studenti time ništa ne dobijaju osim iluzije koju pričaju mamama i tatama da su u narednoj godini. Oni su i dalje u prethodnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godini. Reč je o studentima koji nisu bili u stanju da polože četiri ispita za godinu dana", kazala je Stanković. Na novosadskom Filozofskom fakultetu ne štrajkuju svi studenti i "veliki broj" njih normalno studira, rekla je ona.

Studenti Filozofskog fakulteta nastavili su štrajk, iako je Nastavno-naučno veće tog fakulteta danas odlučilo da im omogući da bez jednog ispita upišu godinu, ali da se izjavom obavežu da će do decembra položiti ispit koji im nedostaje. Studenti su saopštili, međutim, da će nastaviti protest, jer zahtevaju smanjenje uslova za dva ispita. Savez studenata Filozofskog fakulteta obrazložio je taj zahtev ocenom da "odgovorni na fakultetu nisu ništa uradili kako bi poboljšali kvalitet nastave".

Pre studenata Filozofskog, slične proteste organizovali su i studenti Poljoprivrednog fakulteta, čije su zahtevi usvojeni. I studenti Pravnog fakulteta pokušali su da organizuju protest, ali su njihovi zahtevi odbačeni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.