Izvor: RTS, 21.Okt.2020, 18:32

Prvo bojevo gađanje drona CH-92A u Srbiji

Na prvom bojevom gađanju iz daljinski pilotiranog vazduhoplova CH-92A po zemaljskim ciljevima na poligonu u Nikincima, ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da sve moderne armije gledaju da što kasnije upotrebe živog čoveka i vojsku i da zato kupuju bespilotne letelice i konstruišu besposadne platforme.
Aleksandar Vulin rekao je da će sve funkcije bespilotnih letelica CH-92A biti u svrhu jačanja naše vojske i da njihova kupovina predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svojevrstan transfer tehnologije, jer kupujući tehnologiju, kupujemo i znanje koje će naši inženjeri umeti da primene.

Pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović istakao je da je u toku završna faza ispitivanja pred prijem bespilotnih borbenih letelica CH-92A i kompletnog seta opreme u naoružanje Vojske Srbije.
Naveo je da su ove letelice isporučene Vojsci Srbije pre nekoliko meseci.
"Danas je pretposlednji dan ispitivanja i do sada je sve uspešno obavljeno, uključujući i bojevo gađanje bojevom raketom FT-8C, na poligonu u Nikincima. Ostao je još jedan dan ispitivanja, nakon čega će se sistem smatrati prihvaćenim", rekao je Miloradović.
Bespilotne letelice CH-92A, koje je Srbija kupila od Kine, osim napada ciljeva na zemlji, mogu se koristiti za realizaciju širokog spektra zadataka poput izviđanja iz vazdušnog prostora, preciznog određivanja koordinata uočenih ciljeva na zemlji. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.