Protest zbog hapšenja tokom nereda

Izvor: B92, 24.Okt.2010, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog hapšenja tokom nereda

Beograd -- Oko 50 ljudi protestovalo je u parku Manjež, preko puta Ministarstva pravde, zbog hapšenja osumnjičenih za nerede na dan održavanja Parade ponosa.

Oni su zatražili od vlasti njihovo oslobađanje i mogućnost da se brane sa slobode.

Uprkos privremenoj policijskoj zabrani javnih okupljanja, skup je počeo sa zakašnjenjem i trajao je svega 15-ak minuta. Okupljenima je podršku pružio Pokret "Naši 1389".

U parku Manjež i blizini Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravde bio je prisutan veliki broj policajaca, policijskih automobila i marica. Policija je legitimisala sve mlađe muškarce koji su se zatekli u blizini, a incidenata nije bilo.

U Beogradu je u 10. oktobra održana prva Parada ponosa uz učešće više od hiljadu osoba, a protivnici te manifestacije izazvali su nerede i incidente u kojima su na meti huligana mahom bili pripadnici policije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Skup porodica uhapšenih bez incidenata

Izvor: S media, 24.Okt.2010

Porodice i prijatelji uhapsenih u neredima 10. oktobra održali su danas, i pored zabrane, skup u centru Beograda na kom su zatražili da se uhapšeni puste na slobodu i optužili vlast da krši njihova ljudska prava...Na skupu održanom preko puta Ministarstva pravde u Nemanjinoj ulici kod parka Manjež...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.