Izvor: RTS, 20.Jun.2021, 18:13

Protest u Surdulici zbog crnog dima iz Knaufovog postrojenja

Zbog zagađena koje, kako tvrde, proizvodi fabrika kamene vune "Knauf", u Surdulici je protestvalo nekoliko desetina građana i članovi udruženja "Udahni duboko". Traže da se fabrika izmesti kako bi se zaštitila životna sredina.
Okupljeni su svoje nezadovoljstvo iskazali i šetnjom do fabrike koja se nalazi u industrijskom delu Surdulice, Belo polje, a u blizini su i kuće i škole.

Nedavno se iz dimnjaka fabrike kamene vune u Surdulici video >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << crni dim, koji je uznemirio građane.
Nije prvi put da se primete isparenja iz "Knaufa", a razlog za ovo je, kako navode u saopštenju te fabrike, tehnički problem sa pumpom za doziranje veziva.
Nije bilo povreda niti oštećenja opreme, kažu, uz izvinjenje građanima Surdulice.
Napominju da dva puta godišnje mere nivo emisije gasova i da je poslednje bilo krajem marta ove godine, kao i da su rezultati u skladu sa Uredbom o graničnim vrednostima emisije zagađujućih materija u vazduhu iz stacionarnih izvora zagađenja.
Iz opštine Surdulica poručuju da od "Knaufa" očekuju veća ulaganja u ekologiju, žele da fabrika posluje i ima još filtera i prečišćivača, kao u gradovima gde već rade i imaju svoja predstavništva.
"Knauf insulejšn Srbija" posluje u Surdulici od 2005. godine, ima oko stotinu zaposlenih i kamenom vunom snabdeva naše i još šest država u okruženju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest gradjana u Surdulici zbog "crnog dima" iz fabrike "Knauf"

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jun.2021

Nekoliko desetina gradjana i članovi udruženja "Udahni duboko" protestovali su danas u Surdulici, jer ih je uznemirio crni dim iz dimnjaka fabrike kamene vune "Knauf".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.