Potukli se sekretar skupštine i službenik

Izvor: Blic, 15.Nov.2011, 03:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potukli se sekretar skupštine i službenik

Sekretar skupštine grada Čačka Ljubodrag Petković (60), izabran sa liste SPS, i Dušan Pijevac (53), službenik Gradske uprave za urbanizam, potukli su se juče u hodniku zgrade lokalne uprave, pri čemu je Pijevac izvukao deblji kraj, budući da je zadobio vidne povrede po glavi i da je zgradu napustio raskrvavljene arkade. Sukob većih razmera sprečili su radnici obezbeđenja, a protiv obojice vinovnika tuče policija je podnela prekršajne prijave.

Nesvakidašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << incident dogodio se u hodniku prvog sprata zgrade gradske uprave, na nekoliko metara od kancelarije Ljubodraga Petkovića. Prema rečima očevidaca, sve se odigralo u deliću sekunde oko 10.40, u vreme kada u ovoj zgradi vrvi od građana i zaposlenih.

- Njih dvojica su išli jedan prema drugom i ništa nije ukazivalo da će doći do incidenta. Međutim, u trenutku mimoilaženja, Pijevac je ramenom odgurnuo Petkovića, a potom ga uhvatio za rame. Istog momenta sekretar skupštine se okrenuo prema službeniku urbanizma i udario ga otvorenom šakom po levoj strani glave. Kada su to videli, skočili su radnici obezbeđenja i razdvojili ih sprečivši ozbiljniji sukob. Sve vreme su jedan drugom upućivali bujicu neprikladnih reči - rekao nam je jedan od očevidaca skandaloznog događaja. Ubrzo su u zgradu stigli pripadnici policije, koji su izvršili uviđaj, a Pijevac je sprat napustio raskrvavljene glave i zatražio pomoć u urgentnom centru čačanske bolnice.

- Dušanu Pijevcu su konstatovane lakše telesne povrede u vidu rana u predelu leve arkade i levog uha, kontuzije po glavi i ogrebotine po vratu - izjavio je portparol čačanske bolnice dr Slobodan Gujaničić.

Čačanska policija je protiv Ljubodraga Petkovića podnela prekršajnu prijavu zbog vršenja nasilja, a protiv Dušana Pijevca za drsko i bezobzirno ponašanje. Obojica su pred Sudom za prekršaje u Čačku okrivljena za ova dela.

I pored više pokušaja, u toku jučerašnjeg dana nismo mogli da stupimo u kontakt sa Pijevcom kako bi nam ispričao svoju verziju ovog događaja. Za priču nije bio raspoložen ni sekretar gradske skupštine.

- Ništa ne mogu da vam kažem, imam pritisak 190 sa 160 i upravo se spremam da idem kod lekara - kratko je rekao Petković.

Inače, kako saznajemo, njih dvojica su godinama u sukobu zbog neraščišćenih računa iz prošlosti. Oni su pre dvadesetak godina već imali fizički obračun u vreme dok je Petković bio načelnik službe za urbanizam. Njihovi poznanici ističu da od tada imaju konstantne zađevice praćene sitnijim provokacijama, ali latentna netrpeljivost juče je eskalirala u ozbiljan sukob, koji će, po svemu sudeći, imati sudski epilog.

- Ovo je neviđeni skandal, sramota je da ovakvi ljudi rade u gradskoj administraciji i sramote sve ostale koji časno i odgovorno obavljaju svoj posao. Jučerašnja tuča je neizbrisiva mrlja za sve koji smo zaposleni u lokalnoj upravi. Zahtevamo najoštrije kazne za protagoniste ovog sukoba - rekla nam je jedna od službenica gradske uprave.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.