Poslednja zakletva regruta u Srbiji

Izvor: S media, 18.Dec.2010, 01:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednja zakletva regruta u Srbiji

Poslednja generacija regruta Vojske Srbije na redovnom služenju vojnog roka položiće danas svečanu zakletvu u pet centara za obuku širom zemlje, a centralna svečanost biće održana u kasarni u Jakovu.

Osim u Jakovu, regruti decembarske klase Vojske Srbije, koji vojsku služe šest meseci, zakletvu će položiti i u centrima za obuku u Somboru, Valjevu, Leskovcu i Zaječaru.

Skupština >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Srbije usvojila je u sredu, 15. decembra, Odluku o ukidanju obaveze služenja vojnog roka koja predvidja da ta obaveza prestane od 1. januara 2011. godine.

Srbija ima brojnu vojsku

Kodeks časti Vojske Srbije

Na poziv za služenje vojnog roka sa oružjem u decembarskom uputnom roku odazvalo se 1.468 mladića, što je oko 98 odsto pozvanih.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.