Poreznici traže da se objavljuju imena dužnika

Izvor: Blic, 10.Jul.2011, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poreznici traže da se objavljuju imena dužnika

BEOGRAD - Poreska uprava Srbije traži da podaci o najvećim dužnicima budu javni. Ta institucija je još početkom godine poslala predlog Ministarstvu finansija da se iz Zakona o poreskim postupcima i administraciji izbriše član sedam, kojim se podaci o poreskim obveznicima tretiraju kao službena tajna, kažu za “Blic nedelje” u Poreskoj upravi. Sličnu preporuku dao je i Međunarodni monetarni fond, ali ni nakon šest meseci od inicijative do promene nije došlo.

Ko su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poslodavci koji duguju i državi i zaposlenima javnost u Srbiji sazna tek pošto se nezadovoljni radnici pojave na ulici.

Potpuno suprotno praksi u evropskim zemljama, u kojima se jednom mesečno objavljuje spisak sto najvećih dužnika, kod nas su ti podaci tajna. Umesto od zvaničnih institucija, o radnicima koji mesecima ne primaju platu, koji ne mogu da se leče jer nemaju overene zdravstvene knjižice i nigde nisu registrovani jer im gazda ne uplaćuje radni staž i dalje saznajemo u medijima.

Pravih sankcija za takve poslodavce do sada nije bilo. Ukoliko Vlada Srbije tokom sledeće nedelje prihvati predlog Socijalno-ekonomskog saveta da poslodavci koji ne isplaćuju plate radnicima duže od tri meseca krivično odgovaraju, zbog neodgovornosti prema svojim zaposlenima oni bi mogli da završe i u zatvoru.

Opširnije u štampanom izdanju od 10. jula...

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poreznici traže da se objavljuju imena dužnika

Izvor: S media, 10.Jul.2011

Poreska uprava Srbije traži da podaci o najvećim dužnicima budu javni.Sličnu preporuku dao je i Međunarodni monetarni fond, ali ni nakon šest meseci od inicijative do promene nije došlo. ..Poreska uprava Srbije je još početkom godine poslala predlog Ministarstvu finansija da se iz Zakona o...

Nastavak na S media...

Poreznici traže da se objavljuju imena dužnika

Izvor: Capital.ba, 10.Jul.2011

BEOGRAD, Poreska uprava Srbije traži da podaci o najvećim dužnicima budu javni. Ta institucija je još početkom godine poslala prijedlog Ministarstvu finansija da se iz Zakona o poreskim postupcima i administraciji izbriše član sedam, kojim se podaci o poreskim obveznicima tretiraju kao službena...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.