Izvor: B92, 25.Avg.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo blokada zbog Petog parkića

Beograd -- Stanovnici zgrada u okolini Petog parka prekinuli su blokadu Bulevara kralja Aleksandra oko 20.30 časova.

Građani koji žive u zgradama koje okružuju Peti parkić na Zvezdari blokirali su danas i Ulicu Stanislava Sremčevića. Na mesto događaja stigla je gradska građevinska inspekcija, koja je proveravala dokumentaciju o izgradnji stambeno-poslovnog objekta. Borba stanara i investitora oko Petog parkića, koja sa kraćim primirjima traje već nekoliko godina, ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je nastavljena.

Prema rečima Dragana Đurašinovića, predsednika Incijativnog odbora, radnici čačanskog preduzeća "Velimirović Inženjering" dovezli su mehanizaciju i ponovo pokušali da ograde prostor, što su građani osujetili. On je kazao da su sukob obezbeđenja gradilišta i građana sprečili predstavnici MUP-a.

Prema njegovim rečima, građani su pozvali zamenika gradonačelnika Beograda Milana Krkobabića, odbornike gradskog parlamenta, kao i predsednika opštine Zvezdara Milana Popovića da dođu u park i "počnu sa rešavanjem ovog problema".

Đurašinović je naglasio da građani neće otići kućama dok se ne reši problem Petog parkića, kao i da podršku dobijaju od institucija, sportskih klubova i građana drugih opština.

Obezbeđenje koje su angažovali građevinari pokušalo je još jednom da postavi ogradu, koristeći priliku što su se građani sklonili u hladovinu, ali su ih stanari još jednom zaustavili, bez fizičih sukoba.

Investitor projekta "Crnotravac" i suinvestitor "Bg ING" tvrde da imaju svu potrebnu dokumentaciju za izgradnju. Pre osam godina, beogradske vlasti su zemljište na kome se nalazi Peti parkić dodelile investitoru "Crnotravcu".

Posle dve godine, usvojen je i plan koji građani i opštinske vlasti osporavaju.

Iako su članovi inicijativnog odbora, do sada, podneli desetak krivičnih prijava i tražili izmenu Urbanističkog plana tog područja, za sada nisu dobili nikakav odgovor od nadležnih.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd: Okršaji sa građevincima

Izvor: Mondo, 25.Avg.2008

Građani koji žive u zgradama oko Petog parkića na Zvezdari blokirali ulicu Stanislava Sremčevića, povodom ponovnog dolaska mehanizacije i postavljanja ograde oko parka. Sukob obezbeđenja gradilišta i građana sprečili predstavnici MUP-a. Okršaji stanara i građevinaca nastavljaju se i na Voždovcu.

Nastavak na Mondo...

"Gorilama" hoće da slome volju građana

Izvor: Glas javnosti, 26.Avg.2008, 13:37

Građani zahtevaju da se odmah povuče teška mehanizacija iz njihovog komšiluka. Vozači građevinskih mašina juče bili voljni da pomere vozila iz parka, ali im obezbeđenje to nije dozvolilo..Ogorčeni građani iz okoline Petog parkića, koji od 2004. godine pokušavaju da odbrane svoju zelenu površinu...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.