Pomoć nakon rebalansa budžeta

Izvor: S media, 01.Okt.2010, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć nakon rebalansa budžeta

Isplata jednokrate pomoći penzionerima od po 5.000 dinara počeće u najkraćem mogućem roku, odmah posle usvajanja rebalansa budžeta za ovu godinu u Skupštini Srbije, saopšteno je danas iz Ministarstva finansija.

U tom ministarstvu navode da sastavljanje rebalansa budžeta "Vlada Republike Srbije i Ministarstvo finansija ubrzano privode kraju".

"Predlog rebalansa biće dostavljen Skupštini Republike Srbije na usvajanje, a isplata pomoći najstarijima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << počeće odmah nakon što ga poslanici Skupštine usvoje", precizira se u saopštenju.

Kako je ranije najavio državni sekretar u Ministarstvu finansija Slobodan Ilić - tokom ovog meseca u Skupštini Srbije naći će se Predlog rebalansa budžeta za 2010. godinu, ubrzo posle usvajanja Predloga zakona o budžetskom sistemu.

Pomoć od 5.000 dinara namenjena je za 1,3 miliona penzionera, čija primanja ne prelaze 29.999 dinara, za šta će biti izdvojeno oko 6,8 milijardi dinara.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.