Policijski sindikat nastavlja štrajk

Izvor: S media, 15.Okt.2011, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijski sindikat nastavlja štrajk

Policijski sindikat Srbije najavio nastavak štrajka sve dok ne počne potpuna primena Posebnog kolektivnog ugovora. Mi ne prihvatamo najavljene izmene Zakona o policiji jer su one direktan udarac na standard zaposlenih, kaže predsednik sindikata Veljko Mijailović.

Policijski sindikat Srbije nastavlja danas štrajk započet u ponedeljak zbog nezadovoljstva socijalnim položajem i uslovima rada zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Predsednik tog sindikata Veljko Mijailović rekao je agenciji Beta da će štrajkovati sve dok ne počne potpuna primena Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Dačić: Novi zakon rešava problem policije

Vlada Srbije usvojiće izmene Zakona o policiji

Štrajk policije: Ko Dačiću radi iza leđa?

"Hoćemo isključivo da se poštuje Posebni kolektivni ugovor, koji je potpisan 28. februara, i to je suština svega. Mi ne prihvatamo najavljene izmene Zakona o policiji jer su one direktan udarac na standard zaposlenih", rekao je on.

Štrajkači poštuju minimun procesa rada.

Policijski sindikat Srbije tvrdi da ima 15.000 članova.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.