Pokrenut postupak za oduzimanje licence televiziji Avala

Izvor: BKTV News, 26.Jan.2012, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenut postupak za oduzimanje licence televiziji Avala

Radiodifuzna agencija Srbije (RRA) pokrenula je postupak za oduzimanje nacionalne frekvencije Televiziji Avala, zbog kašnjenja u plaćanju obavezne naknade za emitovanje programa, piše Blic i napominje da ova tv stanica, ukoliko želi da ostane na medijskom tržištu, najkasnije do aprila mora da plati svoje obaveze.
Zbog kašnjenja u plaćanju obaveza, opomenuta je i Televizija Pink, navodi Blic.
'Mi proceduru za oduzimanje licence pokrećemo posle dva meseca neplaćanja', rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić.
Prvi mesec tolerišemo, zbog teške ekonomske situacije i problema u medijima, rekao je karadžić, ali odmah pokrećem postupak, ako se to nastavi i dalje.
Karadžić, međutim, nije želeo da iznese podatak o ukupnom dugovanju TV Avale, jer veruje da to ne bi mnogo pomoglo televiziji.
'Nije nam namera da nekog emitera uništimo. Tamo gde vidimo da rešenja nema, oduzimamo dozvolu. Postupak protiv Avale je u toku i mislim da rok za izmirenje obaveza prema agenciji ističe u aprilu', naglasio je Karadžić.
On je dodao da su predstavnici RRA razgovarali i sa vlasnikom TV Pink Željkom Mitrovićem, tokom sastanka na TV Avala, kome je on prisustvovao, kao deo menadžmenta, i da su od njega dobili uveravanja da će kompletna dugovanja biti izmirena.
Izvor: Fonet
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.