Plate u Srbiji ubedljivo najniže u regionu

Izvor: Glas javnosti, 23.Maj.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plate u Srbiji ubedljivo najniže u regionu

BEOGRAD - Makedonija ima najveću stopu nezaposlenosti u regionu od 33 odsto, makedonski bruto domaći proizvod (BDP) po glavi stanovnika je među najnižima, a najnižu platu u regionu od 320 evra ima Srbija, naveo je magazin Banka.

Magazin navodi da posle Makedonije sledi Bosna i Hercegovina sa stopom nezaposlenosti od 23,4 odsto, Hrvatska sa 15 procenata i Crna Gora sa 14,7 odsto nezaposlenih.

Nešto iznad Srbije po visini prosečne plate su Makedonci sa 330,83 evra. Slede >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Bosna i Hercegovina sa prosečnom platom od 394,50 evra, Crna Gora sa 456 evra, Hrvatska sa 724,13 evra, a na prvom mestu u regionu je Slovenija sa prosečnom platom od 935,11 evra.

Prema istom izvoru, Slovenija je prošle godine imala najveći bruto domaći proizvod po glavi stanovnika od 18.367 evra. Iza nje slede Hrvatska sa 24.222 evra, Crna Gora od 4.980 evra i Srbija sa 4.651 evra. Poslednje mesto dele Makedonija i BiH sa po 3.290 evra BDP per kapita, navodi Bankamagazin.

A zamislite kakv bi nam tek bio prosek da tu nisu racunali beskorisne drzavne cinovnike cije su plate u rangu jedne Hrvatske i Slovenije ... 15e po glavi stanovnika i carnex pasteta!

A sta to proizvodite? Vi bi da prosipate iz supljeg u prazno i da primate velike plate. Hrvatska ima duplo manje ljudi a proizvodi duplo vise.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.