POLICIJA OD SUTRA U ŠTRAJKU

Izvor: Kurir, 12.Nov.2010, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLICIJA OD SUTRA U ŠTRAJKU

BEOGRAD - Predstavnici Nezavisnog sindikata policije i još šest nereprezentativnih sindikata postigli su u četvrtak veče dogovor sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem i odustali od najavljenog štrajka, rekao je predsedavajući predsedništva Nezavisnog sindikata policije Velimir Barbulov.

Barbulov je rekao da je štrajk policajaca, koji je bio najavljen za petak, zamrznut do usvajanja budžeta za 2011. godinu.

Na sastanku je dogovoreno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kako je rekao Barbulov, da se policajcima isplati pomoć od 10.000 za novembar i decembar.

"Dogovoreno je i da od 1. januara po~ne da se primenjuje Zakon o policiji prema kome plate policajaca treba da budu ve}e 30 do 50 odsto od ostalih zaposlenih u dr`avnoj upravi. To nije nikakvo pove}anje zarada, već samo primenjivanje zakona", rekao je Barbulov.

Lideri policijskih sindikata okupljeni oko Nezavisnog sindikata tra`ili su ove}anje plata za 40 odsto, izmene zakona o policiji i popravljanje statusa policajaca. Njihov zahtev je i redovna isplata dnevnica, plaćanje rada za praznike i tokom vikenda, kao i zamena dotrajale opreme.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sindikati policije zamrzli štrajk

Izvor: B92, 12.Nov.2010

Beograd -- Posle višečasovnih pregovora sa ministrom policije Ivicom Dačićem, Udruženi sindikati policije zamrzli su štrajk koji je bio najavljen za petak...Velimir Barbulov iz sindikata policije rekao je za B92 da je dogovoreno da svakom radniku MUP-a bude isplaćeno po 10 000 dinara pomoći za...

Nastavak na B92...

Sindikati policije odustali od štrajka

Izvor: Mondo, 12.Nov.2010

Udruženi sindikati policije postigli su sinoć dogovor sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem i odustali od najavljenog štrajka.

Nastavak na Mondo...

"Zamrznut" štrajk policajaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2010

BEOGRAD -..Prvi potpredsednik Vlade - zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i rukovodioci reprezentativnih sindikata u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) postigli su sinoć u Beogradu dogovor o zamrzavanju ranije najavljenog štrajka policajaca...Kako je saopšteno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Sindikati policije zamrzli štrajk

Izvor: Šumadija Press, 12.Nov.2010

Posle višečasovnih pregovora sa ministrom policije Ivicom Dačićem, Udruženi sindikati policije zamrzli su štrajk koji je bio najavljen za petak.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.