Objavljeni preliminarni rezultati prijemnih ispita

Izvor: Blic, 21.Jun.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljeni preliminarni rezultati prijemnih ispita

Osnovne škole objavile su juče ujutru preliminarne rezultate kvalifikacionih ispita za upis u gimnazije i četvorogodišnje srednje stručne škole. Đaci su juče do 16 sati mogli da podnesu prigovore na rezultate kvalifikacionih ispita komisiji osnovne škole u kojoj je testiranje organizovano. Ukoliko ne budu zadovoljni odlukom komisije osnovne škole u kojoj su polagali ispit, đaci će biti u prilici da se žale i okružnoj upisnoj komisiji u ponedeljak, 23. juna od osam do 16 sati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Konačni rezultati ispita biće poznati 25. juna, a liste želja za upis u srednju školu đaci će popunjavati 25. i 26. juna. Konačan raspored đaka po srednjim školama biće objavljen 5. jula, a upis učenika planiran je za 7. i 8. jul. Matične osnovne škole objavljuju spisak preostalih slobodnih mesta za upis učenika 8. jula do 16 sati, a neraspoređeni učenici podnose prijave sa željama za upis u srednje škole 9. jula od 9.00 do 15.00 sati.

Na polaganje testova ove godine bilo je dosta primedbi, naročito zbog prepisivanja i kolektivnog rada u pojedinim školama. Koliko je to i težina zadataka uticala na ukupan rezultat teško je proceniti, ali rezultati bi mogli biti bolji od lanjskih.

Branka Maksimović direktorka OŠ ,,Radojka Lakić" u Beogradu zadovoljna je preliminarnim rezultatima kvalifikacionih ispita koje su postigli mali maturanti njene škole

-Ispoljeno znanje osmaka u našoj školi na kvalifikacionom testu iz matematike bolje je za 15 odsto u odnosu na testiranje iz 2007. godine dok su rezultate testa iz srpskog jezika i književnosti poboljšali za 10 procenata u odnosu na ispit od pre godinu dana. Sigurna sam da su kolege dobro obavile nadzor pa je svaka pomisao učenika na prepisivanje bila odmah sprečena, kaže Branka Maksimović.

Za upis u srednje škole u Srbiji u narednoj školskoj godini predviđeno je oko 87.000 slobodnih mesta, dok će prema podacima ministarstva prosvete i Republičkog zavoda za statistiku osmi razred ove godine završiti oko 81.000 đaka. Dve trećine mesta predviđeno je za upis đaka u četvorogodišnje stručne škole i gimnazije, a jedna trećina za trogodišnje obrazovne profile.

Vranjanci promašili test

-Iako su radili zadatke iz četvrte umesto prve grupe pitanja, učenici u Vranju nisu oštećeni jer svaka grupa sadrži isti broj lakih, srednje teških i teških ispitnih pitanja, pojasnio je Bojan Ristić iz Republičke izborne komisije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Objavljeni preliminarni rezultati prijemnog

Izvor: Mondo, 21.Jun.2008

Osnovne škole objavile su jutros u osam sati preliminarne rezultate kvalifikacionog ispita za upis u gimnazije i četvorogodišnje srednje škole.

Nastavak na Mondo...

Za tri dana lista želja

Izvor: Glas javnosti, 22.Jun.2008, 08:37

BEOGRAD - Preliminarni rezultati kvalifikacionih ispita za upis u četvorogodišnje srednje stručne škole i gimnazije objavljeni su juče ujutru, a đaci nezadovoljni rezultatima mogli su od 8 do 16 časova da upute prigovor komisiji osnovne škole u kojoj su polagali ispit. Pojedine škole preliminarne...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.