Novosadski taksisti predali opomenu gradu

Izvor: Glas javnosti, 27.Apr.2012, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski taksisti predali opomenu gradu

NOVI SAD - Strukovno udruženje taksi-preduzetnika "Sitans" predalo je gradu Novom Sadu opomenu pred tužbu zbog štete koju je njihovom poslovanju nanela propisana minimalna cena taksi vožnje iz septembra 2011. godine.

Gradsko veće Novog Sada je 29. septembra 2011. godine donelo Rešenje o utvrđivanju ekonomski najniže cene taksi usluge na nivou od 40 dinara za početak vožnje i 40 dinara za kilometar vožnje na osnovu promena u Zakonu o prevozu u drumskom saobraćaju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
"Na osnovu mišljenja sudskih veštaka procenjena najniža cena taksi vožnje u Novom Sadu, a uzimajući u obzir troškove i uslove obavljanja prevoza na dan 29. septembra 2011. godine, iznosi 100 dinara za start vožnje i 52 dinara za pređeni kilometar", rekao je na konferenciji za novinare predsednik Upravnog odbora udruženja "Sitans" Milan Paunović.

On je dodao da su sudski veštaci prilikom proračuna uzeli u obzir amortizaciju vozila, troškove održavanja i registracije vozila, kao i ostale fiksne troškove poput članarine udruženja, cene lekarskih pregleda i troškove goriva.

Paunović je kazao da je procenjeno da je ovim rešenjem svaki taksista u Novom Sadu izgubio u proseku 36.000 dinara mesečno, tako da je za proteklih šest meseci, od kada je rešenje doneto, ukupan gubitak jednog taksi prevoznika 216.000 dinara.

On je rekao da u Novom Sadu, prema podacima Agencije za privredne registre, posluje oko 1.500 taksi preduzetnika, tako da je ukupna šteta koja je pričinjena novosadskim taksistima 324 miliona dinara.

Član Nadzornog odbora udruženja Marijan Štimac rekao je da je udruženje "Sitans" danas gradu predalo, pored opomene pred tužbu, i predlog za mirno rešenje spora, kao i zahtev za usklađivanje minimalne ekonomske cene taksi usluga.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opemena taksista pred tužbu

Izvor: NaDlanu.com, 27.Apr.2012

NOVI SAD, 27. aprila 2012. (Beta) - Strukovno udruženje taksi-preduzetnika "Sitans" predalo je u petak Gradu Novom Sadu opomenu pred tužbu zbog štete koju je njihovom poslovanju nanela propisana minimalna cena taksi vožnje iz septembra 2011. godine... NOVI SAD, 27. aprila 2012. (Beta) - Strukovno...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.