Novi centar za studente FON-a, praksa na delu

Izvor: RTS, 04.Nov.2016, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi centar za studente FON-a, praksa na delu

Novootvorenim Istraživačko-razvojnim centrom studenti Fakulteta organizacionih nauka dobijaju bolje uslove za razvijanje savremenih praktičnih znanja kako kroz nastavu, tako i u saradnji sa partnerskim organizacijama. Na Dan fakulteta najbolji među njima su nagrađeni.
Nastava je počela pre gotovo pola veka u zgradi Industrije motora u Rakovici da bi se danas 4.500 studenata školovalo u najsavremnijim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uslovima. I često se iz sveta vraćalo sa nagradama.

"Do sada sam bila na pet svetskih takmičenja i na brojnim lokalnim i upravo se spremamo za takmičenje u februaru na Floridi, pripreme su uveliko u toku", rekla je Kristina Knežević, studentkinja četvrte godine FON-a.
Student-prodekan Sara Racić objašnjava zašto treba studirati na tom fakultetu.
"Vi imate izbor da se upoznate sa kompanijama, sa njihovim politikama, sa njihovim praksama, da rešavate njihove konkretne probleme, i da na kraju studija možete u svoj si-vi da stavite jedno praktično znanje, koje je veoma korisno", kaže Sara.
Nekadašnji diplomci, sada poslovno uspešni stručnjaci, ne zaboravljaju mesto na kojem su sticali prva poslovna znanja.
"Mislim da treba da vratimo nešto svojoj zemlji i svom fakultetu i zato smo učinili sve da pomognemo da se ovaj istraživački centar otvori", rekao je Branislav Vujović.
Fakultet brine o najboljima.
"Svi oni koji budu radili u razvojnom centru pokazuju zavidne razultate, a sticajem okolnosti su u statusu samofinansiranja, za njih će uprava fakulteta sigurno doneti odluke u vidu benefita za umanjenje školarine. To su oni koji su najbolji", objašnjava prof. Milija Suknović, dekan Fakulteta organizacionih nauka.
Istraživačko-razvojni centar je novi most saradnje sa privredom, a FON trenutno ima 700 potpisanih ugovora.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren Istraživačko-razvojni centar na FON-u

Izvor: Blic, 04.Nov.2016

Na Fakultetu organizacionih nauka danas je, u okviru proslave Dana Fakulteta, otvoren Istraživačko-razvojni centar, čiji je cilj razvoj savremenih praktičnih znanja i veština studenata kroz edukaciju i istraživačko-razvojne projekte, kreirane u saradnji sa partnerskim organizacijama...Dekan FON-a...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.