Ministar Vulin uručio zahvalnicu Gašiću

Izvor: RTS, 30.Avg.2017, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Vulin uručio zahvalnicu Gašiću

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je Specijalnu zahvalnicu Ministarstva odbrane direktoru BIA Bratislavu Gašiću za lični doprinos i angažovanje koji su doveli do prenosa osnivačkih prava i obaveza Muzeja vazduhoplovstva Beograd na Republiku Srbiju.
Kako se navodi, u Muzeju se nalazi istinsko bogatstvo, i on je, kažu, izuzetan spomenik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istorije koji se više decenija nalazio u nerešenom statusu.

"Ugovorom o prenosu osnivačkih prava, potpisanom 15. marta ove godine sa ovlašćenim predstavnicima osnivača nekadašnjeg Muzeja jugoslovenskog vazduhoplovstva, stvoreni su uslovi da ta institucija postane vlasništvo Republike Srbije", piše u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ovim priznanjem, kažu, resorno ministarstvo je želelo da se zahvali Bratislavu Gašiću na njegovom, kako navode, trudu i viziji koji su do toga doveli.
"Ministarstvo odbrane će se u budućnosti starati da se muzejsko blago sačuva za generacije koje dolaze", rekao je prilikom uručenja zahvalnice ministar Vulin.
Muzej vazduhoplovstva Beograd biće od 1. januara naredne godine u vlasništvu Republike Srbije, a njime će rukovoditi Ministarstvo odbrane, kaže se u saopštenju ministarstva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vulin: TRUD I VIZIJA Bratislava Gašića

Izvor: Mondo, 30.Avg.2017

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je Specijalnu zahvalnicu Ministarstva odbrane direktoru BIA Bratislavu Gašiću za lični doprinos i angažovanje u prenosu osnivačkih prava i obaveza Muzeja vazduhoplovstva na Republiku Srbiju...Kako se navodi, u Muzeju vazduhoplovstva Beograd se nalazi istinsko...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.