Miloš Veliki donosi milione

Izvor: RTS, 16.Avg.2019, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Miloš Veliki" donosi milione

Predsednik Srbije prisustvovaće u nedelju otvaranju auto-puta "Miloš Veliki" od Obrenovca do Ljiga. Deonicu je obišla ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović koja poručuje da je ovo sjajna i važna godina za Srbiju i ističe značaj Koridora 11 za centralni deo zemlje.
Auto-put "Miloš Veliki" već sada može da primi prva vozila. Još postavljaju samo table, lepe mačje oči na odbojnike i ponegde izvlače >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << linije. Naplatne rampe radiće od ponedeljka.

Putarina je 420 dinara od Obrenovca do Čačka a putem dugim 103 kilometra, stizaće se za manje od sat vremena. Petlje UB, Lajkovac i Ljig nova su uključenja u auto-put uz postojeće Takovo i Preljinu i biće i naplatne stanice.
Ovim putem u sezoni prolaziće i do 11 hiljada vozila a naplata putarine biće oko 25 miliona evra godišnje. Novi putevi donose nove prihode.
"Prošle godine imali smo 56 miliona vozila, ove godine očekujmeo 59 miliona, a ukupan prihod biće 25 milijardi dinara", kaže Zoran Drobnjak, direktor JP "Putevi Srbije".
Deonica od Obrenovca do Ljiga završava se tunelom Brančići. Iza tunela se nalazi komandni centar koji upravlja saobraćajem i ima 13 scenarija u slucaju opasnosti, kažu u nadzoru.
"Ti specifični scenariji se odnose na automobil koji je zaustavljen iz raznoraznih razloga u tunelu, na pesak na kolovozu, na strane predmete u kolovozu, na kolonu vozila, a ono što je veoma bitno, to je nivo ugljen-monoksida u tunelu i da li ima pojave požara ili dima", objašnjava Svetlana Milinski, nadzornik radova na deonici Koridora 11. 
Jedan od najvažnijih pravaca 
U Srbiji se užurbano radi na razvoju auto-putne mreze koja je duga 1.300 kilometara. Auto-put "Miloš Veliki" jedan je od najbitnijih putnih pravaca.
"Moderan, savremen auto-put, po svim evropskim i svetskim standardima, od same izgradnje pa do samog upravljanja tunelima. Mi smo veoma ponosni na to, ja sam ponosna i srećna što smo, zahvaljujući rezultatima Ministarstva saobraćaja zajedno sa našim partnerima, zajedno sa radnicima, sa inžinjerima, mislim da svi članovi Vlade i cela Srbija mogu da se pohvale, da budu ponosni na to što smo uradili, što radimo i što ćemo započeti da radimo od auto-puteva", rekla je ministarka saobraćaja, infrastrukture i građevine Zorana Mihajlović.
Tačka će biti stavljena u decembru, kada se ovaj deo auto-puta spoji sa Surčinom. Most preko Save i Kolubare skoro je završen i celokupna saobraćajnica, duga oko 120 kilometara, počinjaće od Surčina i završavaće se u Preljini.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VELIKI PRIHODI ZA SRBIJU: Evo koliko će miliona "MILOŠ VELIKI" ubacivati u DRŽAVNU KASU

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2019, 10:27

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u nedelju otvaranju auto-puta "Miloš Veliki" od Obrenovca do Ljiga...Auto-put "Miloš Veliki" već sada može da primi prva vozila. Još postavljaju samo table, lepe mačje oči na odbojnike i ponegde izvlače linije. Naplatne rampe radiće od ponedeljka...Putarina...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.