MUP: POVREĐENA 141 OSOBA, 207 PRIVEDENIH

Izvor: Kurir, 10.Okt.2010, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: POVREĐENA 141 OSOBA, 207 PRIVEDENIH

BEOGRAD- Oko 6.000 protivnika današnje Parade ponosa u Beogradu učestvovalo je u sukobima sa policijom tokom kojih je povređena 141 osoba, a 207 je privredeno, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

MUP je naveo da su teže ili lakše povređena 124 policajca i 17 huligana,  među kojima i jedan švajcarski državljanin, učesnik parade, koji nije sledio uputstva organizatora i kretao se van dogovorenog kruga obezbeđenja.

Privedeno je 207 osoba, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 100 je zadržano zbog nasilničkog ponašanja i krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata.

MUP je saopštio i da je u neredima na više lokacija oštećeno 11 policijskih vozila i tri vatrogasna. Zapaljena je garaža Demokratske stranke u Krunskoj ulici, kamenovane su zgrade i polomljena stakla Radio-televizije Srbije i Socijalističke partije Srbije i razbijeni izlozi više lokala u gradu.

Dodaje se da je na samoj paradi u parku "Manjež" ucestvovalo oko hiljadu ljudi, koji su planiranom trasom prošetali bez ikakvih incidenata, a da je policija posle višečasovnih sukoba uspostavila javni red i mir na ulicama Beograda.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.