Krivična prijava protiv napadača na novinarku Blica

Izvor: Blic, 07.Nov.2015, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava protiv napadača na novinarku Blica

Novinarka “Blica” Milica Ivanović juče je podnela krivičnu prijavu protiv Goran Živkovića, rukovodioca pogona hladnjače „Porečja“ iz Vučja koji ju je dan ranije napao.

Živković je Ivanovićevu fizički napao u krugu tog pogona dok je zajedno s kolegom, po zadatku „Blica“ i odobrenju direktora fabrike Nebojše Videnovića, pravila reportažu o stanju u tom preduzeću pred stečajem.

- Na podnošenje krivične prijave za ugrožavanje svoje sigurnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i bezbednosti odlučila sam se zbog saznanja da je zamenik tužioca Osnovnog suda u Leskovcu ovaj napad, koji je bio divljački i ničim izazvan, okarakterisao kao prekrašajno delo - objašnjava novinarka.

Živković, za koga se nakandno saznalo da je rukovodilac fabričkog pogona i predsednik sindikalne organizacije u „Porečju“, našu novinarku je hvatao za vrat, vukao za ruku i pretio da će je ubiti, te pokušao da joj oduzme i polomi foto aparat, a sve posle njenog pitanja da li radnici primaju plate.

Direktor Nebojša Videnović je u izjavi Udruženju novinara Srbije kazao da je “iznenađen incidentom i da mu je žao što se to desilo“.

- Radnik će biti sankcionisan. Razgovarali smo sa njim i kaže da je bio nervozan - rekao je Videnović UNS-u.

Ivanovićeva koja je novinar tri decenije kaže da se sa divljštvom koje je doživela u “Porečju” prvi put sreće.

- Za ovaj incedent, za mržnju u očima čoveka koga prvi put vidim u životu, ne krivim samo njega, nego društvo u kome je stvorena atmosfera da je novinar za sve kriv, za svačiju muku i nevolju, i da je najlakše podići ruku na nas jer se, uglavnom, prolazi nekažnjeno - ističe Milica Ivanović.

Novinarska udruženja UNS i NUNS zatražila su od nadležnih da se najstrože kazni napadač na Milicu Ivanović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.